Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Raymond van Barneveld

Van Barneveld pakt geen set tegen Price en verlaat WK

Voor Raymond van Barneveld zit het WK erop. De Nederlander kwam totaal niet in de wedstrijd tegen een zeker niet briljante Gerwyn Price: 4-0.

Tijdens de kerstdagen zullen er genoeg dartsliefhebbers stiekem al aan dinsdagavond hebben gedacht. Raymond van Barneveld tegen Gerwyn Price op het WK, een ruime maand nadat de Nederlander de Welshman twee keer versloeg op de Grand Slam of Darts. Ook nu werd er weer gehoopt op een wonder van ‘Barney’. Met een 15-darter was het Price die de wedstrijd aftrapte, waarna RVB met een 16-darter op het bord ging. ‘The Iceman’ liet echter al snel zien er zin in te hebben. Met nog twee 15-darters won hij de eerste set: nog geen dubbel werd gemist.

RVB haakt niet aan

De scherpte op de dubbels bleef nog even bij Price. Met een 117-finish voor een 12-darter brak hij Van Barneveld meteen, waarna een 17-darter hem ook zijn eigen leg opleverde. Door een paar missers een leg later gaf hij Van Barneveld de kans om in de set te blijven, maar een 14-darter leverde hem daarna toch de set op. RVB straalde weinig vertrouwen uit en moest toezien hoe Price ook in set drie prima begon. Een magisch moment (125 ging uit via bull – 25 – bull) gaf weer een beetje hoop aan de Nederlander. Beide mannen hielden hun eigen leg, waarna een belangrijk moment in de partij volgde. Van Barneveld kreeg één pijl op dubbel 8 voor setwinst, maar deze ging mis. Price sloeg toe en breidde zijn voorsprong nog maar een keer uit.

Einde WK voor ‘Barney’

Met een 147-finish toonde Van Barneveld daarna dat er nog wel wat leven in hem zat. Een leg later miste hij maar nipt tops voor een 120-finish, waardoor hij Price weer langszij zag komen. De Welshman mocht daarna in 20-pijlen een break pakken: de genadeklap was daar. Met een 128-finish zette hij nog de kers op de taart. Voor Van Barneveld een keihard einde van zijn WK.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 93.68 / 37.5%
Raymond van Barneveld: 92.64 / 41.7%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *