Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Barneveld pakt na comeback eerste punt, Van Gerwen blijft ongeslagen

Afgelopen avond werd de tweede speelronde van de Premier League gespeeld. In Glasgow kwamen de negen vaste spelers in actie, maar ook de drievoudig Lakeside kampioen Glen Durrant. Lees hier een uitgebreid wedstrijdverslag terug. 

Peter Wright vs Michael Smith
De avond begon met een partij tussne een Schot en een Engelsman. Beide heren speelden afgelopen zaterdag nog tegen elkaar op Players Championship 1, waarin beide heren boven de 110 gemiddeld speelden. De partij werd begonnen door Wright, die met een 18-darter zijn eigen leg hield. Vervolgens pakte Smith vier legs op een rij in 15,14,14 en 12 darts inclusief een 61 en 64-finish. Smith miste een 64-finish om er 5-1 van te maken, Wright gooide 60 uit en kwam terug tot 4-2. In leg 7 miste Wright 3 darts om zijn eigen leg te houden, met een 17-darter kwam Smith op 5-2. Met een knappe 64-finish brak Wright terug en hield met een 14-darter zijn eigen leg voor 5-4. In leg 10 miste ‘BullyBoy’ 6 darts op de dubbel voor het eerste punt, via D16 maakte Wright er 5-5 van. Met een 17-darter hield ‘Snakebite’ zijn eigen leg en kwam daarmee op een 6-5 voorsprong. Met een 15-darter hield Smith ook zijn eigen leg en daarmee deelden de heren de punten; 6-6.

Rob Cross vs James Wade
In de tweede partij van de avond stonden ‘Voltage’ en ‘The Machine’ tegenover elkaar. De wereldkampioen van 2018; Rob Cross mocht de partij beginnen. Na een sterke leg wist hij het vanaf 78 af te maken via de D12. Ook Wade wist sterk te openen waardoor hij via zijn geliefde D10 weer op 1-1 wist te komen. Cross kreeg twee pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te behouden maar die gingen mis; Wade wist te profiteren via opnieuw de D10 wat de eerste break betekende. Terwijl Cross duidelijk het niveau niet kon vasthouden in de vierde leg was het Wade die daarvan wist te profiteren waardoor hij de break wist te verzilveren via de D12. Cross wist zich te herpakken in de eigen leg via een knappe 115-finish op tops. Via een re-break op D18 was de stand weer helemaal gelijk: 3-3. Nu was het Cross die weer volledig het initiatief in de wedstrijd had. Hij stond na 9-pijlen op 47 en wist het af te maken via de D12. Het gemiddelde van Cross zat weer in de lift; In de achtste leg wist hij via een 12-darter te breaken via een 85 check-out op de bull. ‘Voltage’ wist de break te verzilveren via een 72-finis op D16 waardoor het eerste punt voor hem binnen was. Via de D10 wist Wade zichzelf nog in de race te houden voor een punt. Vanaf 138 kreeg Wade een kans om terug te breaken maar dit ging mis op de D12. Cross wist te profiteren via de D5 en ging ervandoor met de volle buit. Hij wint met 7-4 van James Wade.

Raymond van Barneveld vs Gerwyn Price
Na het verlies van vorige week was het aan Van Barneveld om zichzelf vandaag te revancheren tegen Price. De Nederlander mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dat moeizaam maar gelukkig goed genoeg voor de eerste leg. Via een 107-finish wist Price de stand weer gelijk te zetten, waarna hij via een 11-darter op tops de eerste break wist te pakken. Via een knappe 120-finish wist ‘The Iceman’ de break te verzilveren. Pijnlijk genoeg voor Van Barneveld ging ook de 5-de leg naar de Welshmen wat opnieuw een break betekende. Toch wist Price ditmaal de break niet te verzilveren want het ging tweemaal mis op de D10. ‘Barney’ wist te profiteren via de D18. Hij kreeg één pijl vanaf de 124 op de bull om de re-break te verzilveren maar deze ging mis. Price wist Van Barneveld opnieuw te breaken via tops waardoor hij op 5-2 kwam. Van Barneveld kreeg vanaf 70 opnieuw de kans om een break weg te poetsen, maar ditmaal ging het mis op de D16. Price wist heel sterk te profiteren vanaf 82 op tops wat hem het eerste punt opleverde. Price kreeg twee kansen op tops voor de wedstrijd maar die gingen mis. Van Barneveld profiteerde via een re-break op de D4. Het verhaal voor de Nederlander werd nog mooier want ook de 11de leg ging naar hem via de D8. In de laatste beslissende leg was het Van Barneveld die het initiatief al snel te pakken had. Hij kreeg één pijl op de D18 maar die ging mis. Price wist vanaf 144 nog een kans te creëren op de D12 maar ook hij wist opnieuw niet te raken. Van Barneveld kwam terug voor de D18 en ditmaal ging hij er wel in. Niet voor niets wordt hij de koning van de gelijke spelen genoemd in de Premier League want ook ditmaal sleept hij er een knap punt uit: 6-6 tussen Price en Van Barneveld!

Daryl Gurney vs Glen Durrant
Na het succesvolle optreden van ‘Contender’ Chris Dobey was het in Glasgow de beurt aan Glen Durrant. De drievoudig Wereldkampioen bij de BDO mocht het op gaan nemen tegen Daryl Gurney, die door zijn nederlaag vorige week iets recht had te zetten. Beide darters probeerden bij de walk-on het publiek achter zich te krijgen. Durrant kwam op met een #TeamAnderson sjaal, terwijl Gurney een Schotse vlag meenam. Gurney begon de wedstrijd, maar hij zag Durrant openen met een 180. Toch pakte de Noord-Ier de leg, nadat ‘Duzza’ de bull vanaf 90 miste. Nog drie missers leverde Gurney zelfs meteen de break op. Met legs in 13 en 12 pijlen en een finish van 121 pakte ‘Superchin’ door naar een 4-0 voorsprong. Durrant reageerde met ook een 12-darter. Nog een 121-finish van Gurney zorgde echter voor een 5-1 stand. Een 20-darter haalde zelfs al een punt binnen, nadat Durrant wederom twee pijlen op de dubbels miste. Met een 13 en 11-darter liet Durrant nog wel zijn klasse zien, maar met een 14-darter wist Gurney een break te pakken en daarmee ook de wedstrijd, 7-3.

Mensur Suljovic vs Michael van Gerwen
De laatste partij van de avond ging tussen de Oostenrijker Mensur Suljovic en de man in vorm, Michael van Gerwen. Suljovic begon de partij, maar miste twee darts op de dubbel voor de voorsprong. Met een 52-finish wist Van Gerwen gelijk te breaken. Met een 15-darter werd de break door Van Gerwen verzilverd. In de derde leg miste Suljovic wederom 3 darts op de dubbel, via D7 met zijn laatste pijl plaatste de Nederlander de tweede break. Van Gerwen miste 3 darts op de dubbel voor 4-0, met een 49-finish brak Suljovic terug naar 3-1. Met een knappe 72-finish in 14 darts hield Suljovic zijn eigen leg en kwam terug tot 3-2. Met een 13-darter hield Van Gerwen het verschil van twee legs; 4-2. In de leg van de Oostenrijker wist Van Gerwen een 12-darter te produceren voor 5-2. Met een knappe 66-finish pakte ‘Mighty Mike’ het eerste punt van de partij. Met een 12-darter hield Suljovic zijn eigen leg en kwam terug tot 6-3. Met een 13-darter wist Van Gerwen met 7-3 te winnen en is daarmee alleen koploper in de Premier League.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *