Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Barneveld pakt opnieuw pijlen op

Bijzonder nieuws op de woensdagavond: RTL7 Darts meldt dat Raymond van Barneveld tóch weer gaat darten. De 5-voudig kampioen denkt in 2021 zijn rentree bij de PDC te gaan maken.

Geruchten gingen al rond, maar niemand had een een rentree van Van Barneveld verwacht. Als er iemand overtuigt was van zijn stoppen als darter, was het Raymond wel.

Toch is de Hagenaar terug gekomen op zijn besluit om afgelopen WK een punt achter zijn carrière te zetten. Tegen Arjan van der Giessen van RTL7 Darts vertelt hij: ”Ik mis het darten gewoon enorm. Afgelopen maanden heb ik veel kunnen nadenken en besloten om het darten weer op te pakken.”

Mede verantwoordelijk is Bengi.nl, een bedrijf dat ook Jeffrey de Zwaan sponsort. Zij hebben, met hoogstwaarschijnlijk een flinke pak geld, Van Barneveld ervan overtuigt om zijn pijlen weer op te pakken en in teamverband te gaan spelen met De Zwaan.

Toch zal dit niet makkelijk gaan worden. Ondanks dat ‘Barney’ een gevestigde naam is binnen het darten, moet de Nederlander helemaal onderaan de ladder beginnen. Een tourkaart winnen zal al moeilijk genoeg zijn. Als dit niet lukt, gaan we dan echt Van Barneveld zien op de Challenge Tour? Als er één ding was wat Van Barneveld verafschuwde waren het de vloertoernooien. Hij heeft zichzelf drie jaar gegeven om zijn doel te bereiken.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *