Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Raymond van Barneveld

Van Barneveld uitgeschakeld, zes Nederlanders winnen wel

Vrijdagmiddag is in Minehead de UK Open van start gegaan. In de eerste sessie van de UK Open worden eerste drie rondes afgewerkt. In totaal hebben 6 Nederlanders zich toegevoegd aan de vier Nederlanders die zich al hadden geplaatst voor de vierde ronde van de UK Open. Lees hier meer.

Jeffrey de Zwaan was de eerste Nederlander die in actie kwam in de derde ronde. Hij trof Keane Barry, die in een goede vorm verkeerd. De eerste twee legs van de partij gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste Barry de eerste break met een 68-finish. Met een 72-finish wist Barry de break ook te verzilveren voor een 3-1 voorsprong. De Zwaan stond in zijn eigen leg na 15 darts op tops, maar kreeg geen kans meer. Met een 13-darter brak ‘Dynamite’ nog een keer en wist deze break ook te verzilveren, in 13 darts werd het 5-1. De Zwaan hield in leg 7 nog wel zijn eigen leg, maar Barry maakte het in zijn eigen leg keurig af in 17 darts voor een 6-2 overwinning.

Ron Meulenkamp begon in de derde ronde van de UK Open tegen Danny Baggish. De Amerikaan won in de tweede ronde met 6-5 van John Michael, na een 5-1 achterstand. In de beginfase wist Baggish nog goed in de buurt te blijven van de Nederlander. De eerste break kwam op naam van de Nederlander. Met een 136-finish wist Meulenkamp zijn eigen leg te behouden, waarna in 15 darts de break kwam voor een 4-2 voorsprong. De break werd een leg later met een 12-darter verzilverd en zo kwam ‘The Bomb’ op matchpoint. In de achtste leg kreeg Baggish de kans om in de wedstrijd te blijven, maar hij miste 3 pijlen op de dubbel, Meulenkamp strafte het meteen af en pakte via tops de 6-2 overwinning. Meulenkamp eindigde op een knap gemiddelde van 100,63.

Maik Kuivenhoven trof in de derde ronde John O’Shea. Kuivenhoven kende vrij weinig problemen met de Ier. De eerste 4 legs gingen allemaal naar de Nederlander. O’Shea wist in de vijfde leg wel zijn leg te houden, waardoor hij terug kwam tot 4-1. Daar bleef het bij voor ‘The Joker’. Met finishes van 83 en 94 maakte Kuivenhoven het met 6-1 af en zien we ook hem terug in de loting voor de vierde ronde.

Na twee knappe overwinningen trof Damian Mol in de derde ronde Steve West. West begon voortvarend aan de wedstrijd, met legs in 15,18,13 en 14 darts kwam hij 4-0 voor. Daarna gingen er 3 legs met de darts mee voor een 5-2 tussenstand. In de achtste leg miste West twee matchdarts, waarna Mol in 13 darts terug brak naar 5-3. Toch kon Mol daarna niet zijn eigen leg houden, hij miste drie pijlen op de dubbel. Dit keer bleef West wel koel en plaatste zich via tops voor de vierde ronde van de UK Open.

Kon Danny Jansen opnieuw verrassen? Hij moest in de derde ronde voorbij Ricky Evans zien te komen. De eerste drie legs gingen met de darts mee. Het was Evans die in de vierde leg wist te breaken. Met een 105-finish kwam de Engelsman 3-1 voor. Toch brak Jansen een leg later meteen terug in 15 darts. Een gelijke stand kwam er vervolgens niet. Jansen miste drie pijlen op de dubbel, waarna Evans met een 68-finish opnieuw brak. Dit keer verzilverde ‘Rapid’ de break wel, met een 14-darter kwam op één leg verwijderd van de vierde ronde. Opnieuw miste Jansen een pijl op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Evans bleef rustig en pakte met een 74-finish een 6-2 overwinning.

Martijn Kleermaker begon ook in de derde ronde en nam het daarin op tegen Jason Heaver. Kleermaker begon als betere speler aan de partij. Hij kwam 2-0 en 4-1 voor met o.a. een 129-finish. Toch bleef Heaver goed in de partij zitten. Met legs in 16,12 en 18 darts bracht de Engelsman de wedstrijd helemaal weer in evenwicht; 4-4. Uiteindelijk moest er een beslissende leg komen die werd begonnen door Kleermaker. In die beslissende leg kreeg Kleermaker één matchdart, maar een 78-finish werd gemist. Heaver profiteerde en pakte met een 58-finish alsnog de overwinning.

Ook in de derde ronde stond er een Nederlands onderonsje op het programma. Na een 6-3 overwinning van Berry van Peer op Kevin Doets trof hij nu Niels Zonneveld. De eerste 5 legs gingen met de darts mee. In de zesde leg was het Zonneveld die voor het eerste brak met een 13-darter. De break werd een leg later verzilverd in 17 darts voor een 5-2 voorsprong. Het leek er niet in te zitten voor Van Peer en dat bleek ook zo te zien. Zonneveld gooide een 16-darter om de wedstrijd met 6-2 te winnen en zo zien we hem vrijdagavond terug in de vierde ronde.

Jermaine Wattimena begon zijn UK Open met een partij tegen Ross Montgomery. Dit werd een hele spannende wedstrijd. In leg 5 maakte Wattimena het eerste gaat van de wedstrijd. Met een 17-darter wist hij Montgomery te breaken en verzilverde die break met een 12-darter voor een 4-2 voorsprong. Montgomery kwam ijzersterk terug. Met een 89-finish hield hij zijn eigen leg, waarna hij Wattimena in 14 darts terug brak naar 4-4. Toch wist de Schot de break niet te verzilveren. Met een 17-darter kwam Wattimena op matchpoint, maar kon vervolgens ook zijn eigen leg niet houden. Montgomery brak terug met een 76-finish voor 5-5 en mocht zelf de beslissende leg beginnen. Montgomery miste een 78-finish op tops voor de wedstrijd. Wattimena strafte het af en plaatste zich via dubbel 4 voor de vierde ronde.

Geert Nentjes en Kenny Neyens trakteerden de kijkers ook op een spannende partij darts. Neyens leek al snel met de partij vooruit te lopen, hij pakte namelijk de eerste 4 legs van de partij. Vanaf dat moment begon Nentjes wat beter scoren en werd het wat minder bij de Belg. Nentjes wist 4 legs op rij te pakken voor een 4-4 stand. Beide heren hield daarna hun eigen legs, waardoor er hier ook een beslissende leg moest komen. Neyens mocht beginnen, maar het was uiteindelijk toch ‘The Spear’ die met de overwinning aan de haal ging. In 16 darts won Nentjes met 6-5.

Jelle Klaasen begon in de eerste ronde als Rileys Qualifier en had de kans om zich bij de laatste 64 te voegen. Hij trof Jason Lowe. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg plaatste Lowe de eerste break. In 17 darts kwam hij 2-1 voor, maar wist de break niet te verzilveren. Klaasen brak een leg later meteen terug in 15 darts en hield zijn eigen leg voor een 3-2 voorsprong. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee voor een 5-4 voorsprong in het voordeel van ‘The Cobra’. In de tiende leg miste Lowe 4 pijlen op de dubbel, waarna Klaasen zich via dubbel 16 plaatste voor de vierde ronde!

Dan was het in de ene-laatste partij op het hoofdpodium tijd voor Raymond van Barneveld. Hij nam het op tegen William Borland. De beginfase ging erg gelijk op. In de derde leg miste Borland 4 pijlen op de dubbel, waarna Van Barneveld via tops de break pakte. De break werd vervolgens ook verzilverd in 13 darts. Daarna gingen er drie legs met de darts mee. In leg 8 brak Borland terug met een geweldige 156-finish, nadat ‘Barney’ een 105-finish had gemist op tops. Een 66-finish een leg later zorgde ervoor dat Borland als eerste op matchpoint kwam. Van Barneveld antwoordde sterk en bracht in 14 darts de stand op 5-5. In de beslissende gooide Van Barneveld twee belangrijke 140-scores en stond na 12 darts op tops. Van Barneveld kreeg in totaal 8 matchdarts, maar ze werden allemaal gemist. Borland kreeg ook een handjevol matchdarts, maar na 7 matchdarts ging pijl nummer 8 in de dubbel 4 voor een 6-5 overwinning. Wederom een snelle uitschakeling van ‘Barney’ op de UK Open!

De laatste Nederlander die in actie kwam in de middagsessie was Luc Peters. Hij speelde tegen Kim Huybrechts. Huybrechts begon goed door de eerste twee legs te pakken. Het antwoord was sterk van Peters. Met een 76-finish en een 14-darter kwam de Nederlander terug tot 2-2. In leg 5 en 6 kreeg Peters pijlen op de dubbel, maar die werden gemist waardoor Huybrechts beide legs pakte en op een 4-2 voorsprong kwam. Met een 16-darter kwam ‘The Hurricane’ op matchpoint. De partij maakte hij een leg later meteen af in stijl; een 136-finish voor een 6-2 overwinning.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de derde ronde. Meer info over de UK Open vind je in ons toernooicenter.

DerdeRondeUitslag
Florian HempelLukas Wenig6-3
Raymond van BarneveldWilliam Borland5-6
Adrian LewisFabian Schmutzler6-0
Madars RazmaJamie Hughes1-6
Krzysztof KciukRoss Smith6-4
Martin SchindlerJeff Smith6-2
Kim HuybrechtsLuc Peters6-2
Max HoppRitchie Edhouse2-6
Martin LukemanAdam Hunt6-3
Jason LoweJelle Klaasen4-6
Andy BoultonDanny Lauby6-5
Jeffrey de ZwaanKeane Barry2-6
Steve BeatonGraham Hall3-6
John O'SheaMaik Kuivenhoven1-6
Jose JusticiaAdam Gawlas5-6
Jermaine WattimenaRoss Montgomery6-5
Keegan BrownSebastian Bialecki2-6
Steve WestDamian Mol6-3
Steve LennonRyan Harrington6-5
Berry van PeerNiels Zonneveld2-6
Ron MeulenkampDanny Baggish6-2
Danny JansenRicky Evans2-6
Darius LabanauskasJohn Henderson6-4
Jim WilliamsAlan Soutar6-5
Ryan JoyceMike de Decker6-0
Ted EvettsLuke Woodhouse2-6
Martijn KleermakerJason Heaver5-6
Geert NentjesKenny Neyens6-5
Boris KrcmarZoran Lerchbacher6-2
Connor ScuttWilliam O'Connor5-6
Rowby-John RodriguezRyan Meikle0-6
Brian RamanScott Waites2-6
Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *