Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld

Van Barneveld zet Grand Slam op zijn kop: Price wordt verslagen

Raymond van Barneveld blijft verbazen op de Grand Slam of Darts. ‘Barney’ versloeg Gerwyn Price voor de tweede keer dit toernooi en stoot door naar de halve finale.

Voor het eerst sinds zijn terugkeer een kwartfinale spelen op TV: Raymond van Barneveld waant zich deze week in dromenland. Met Gerwyn Price trof hij hier een speler die hij in de groepsfase al versloeg. Over dit lange format zou het wel een flinke uitdaging worden, en de eerste tekenen daarvan vielen al te zien na twee legs. Price kwam zonder goed te spelen op 2-0, maar RVB sloot met legs in 10 (!) en 12 pijlen snel aan. Een knappe 80-finish van ‘The Iceman’ leverde Price alsnog de voorsprong op bij de eerste onderbreking.

Price sluipt weg

Met een 12-darter vloog Van Barneveld uit de pauze, waarna Price dit counterde met een 13-darter. Een belangrijk moment volgde: de Nederlander miste twee pijlen op dubbel 16, waardoor Price een gat sloeg. Legs in 13 en 15 pijlen volgden, waardoor de Welshman op 7-3 kwam. Met een 15-darter kwam hij ook nog goed uit de pauze, waardoor het gat nog groter werd.

RVB draait wedstrijd volledig om

Van Barneveld moest snel een leg pakken om nog hoop te houden. Met een 15-darter lukte hem dit, waarna hij met een leg in hetzelfde aantal pijlen zelfs een break vond. Een 11-darter volgde: de achterstand werd verkleind naar 6-8. Price voelde de druk en ging uit het niets missen. In leg vijftien miste hij drie kansen, waardoor RVB zijn vierde leg op rij won. Een leg later miste de Welshman nog twee: de stand kwam op 8-8. Van Barneveld stond vol vertrouwen op het podium en met een 15-darter greep hij de break. De eerste voorsprong was een feit. Met een 157-finish deelde hij daarna nog een enorm klap uit aan zijn tegenstander: Price kon zijn ogen niet geloven, en zag een leg later RVB maar nipt de bull missen voor een 170. Eindelijk won ‘The Iceman’ zo weer een leg, maar doordat Van Barneveld daarna een 14-darter vond kwam de stand toch op 11-9.

‘Barney’ maakt stunt compleet

Met een 16-darter sloot Price weer aan, maar RVB stootte hierna nog maar weer een keer door. Met legs in 13, 12 en 16 (Price miste hier weer twee pijlen op de dubbels) kwam de stand op 14-10. De stunt leek dichtbij, maar ook nog zo ver weg. Zeker nadat Price met legs in 16, 12 en 16 pijlen de achterstand verkleinde naar 14-13. De Nederlander kwam vol onder druk te staan, maar juist op dat moment kwam zijn klasse nog maar weer een keer naar boven. Een 71-finish leverde hem de 15-13 voorsprong op. Price leek aangeslagen en dat viel ook te merken. In zijn eigen leg gooide de Welshman niks meer, waardoor de stunt voltooid werd. Een 13-darter leverde Van Barneveld de zege op: de halve finale op de Grand Slam of Darts was bereikt.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 99.64 / 45.7%
Gerwyn Price: 101.78 / 41.9%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *