Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van de Pas druipt af tegen Harrysson

Benito van de Pas heeft in Riesa een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. Zijn tegenstander, Andreas Harrysson, speelde alles behalve goed, maar won toch met 6-3.

Van de Pas lijkt dit jaar de stijgende lijn weer ingezet te hebben. Voor het eerst in twee jaar lijkt het WK weer haalbaar via de Pro Tour en ook het niveau gaat weer omhoog. In het kader van het WK was dit echter wel een belangrijke pot, een overwinning zou heel ideaal zijn. Met Andreas Harrysson trof hij echter een stugge Zweed, die afgelopen jaar ook op het BDO WK stond. Dat ‘Dirty Harrysson’ kon darten bewees hij meteen in leg één, door met een 116-finish voor een 15-darter meteen te breken. Met een 86-finish hield hij ook zijn eigen leg. Van de Pas leek meteen in de problemen.

Met een 17-darter sloot ‘Big Ben’ aan, maar door vier pijlen op de dubbels te missen in de leg daarna vergat hij de kans om op 2-2 te komen. De legs bleven daarna met de gooirichting mee gaan, waardoor de stand op 4-2 kwam in het voordeel van ‘Dirty Harrysson’. Met een 20-darter wist de Zweed daarna weer te breken. Van de Pas brak meteen terug met een 19-darter, maar kon daarna in zijn eigen leg het weer niet voor elkaar krijgen. Harrysson zijn eerste matchdart was meteen raak. Een pijnlijke nederlaag voor Van de Pas, die toch nog veel werk aan de winkel heeft.

Benito van de Pas: 80.33 / 20%
Andreas Harrysson: 79.65 / 42.86%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *