Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van de Pas met drie landgenoten naar Final Stage

Maandagmiddag stond de eerste dag van Q-School op het programma. 449 darters nemen uit Europa en Rest of the World strijden om de plaatsen bij de Final Stage van Q-School, in de jacht naar een tourkaart van de PDC.

De eerste die zich voor de Final Stage wist te plaatsen in Kalkar was Arjan Konterman. De darter was in een Nederlands onderonsje met 5-4 te sterk voor Roemer Mooijman. Konterman wist een toernooigemiddelde van ruim 85 te noteren en was op weg naar zijn plaatsing ook te sterk voor landgenoot Jeffrey Sparidaans.

Jimmy van Schie volgde Konterman al snel. Van Schie speelde in zijn laatste wedstrijd tegen de Duitser Marcel Hausotter, noteerde een gemiddelde van 94,44 en won met ruime cijfers: 5-1. Van Schie was in de loop van de dag eerder al te sterk voor Jeroen Mioch met 5-4 en speelde een toernooigemiddelde van ruim 87.

Benito van de Pas is de derde Nederlander die zich rechtstreeks plaatste voor de Final Stage. Van de Pas was in het begin van de maandag te sterk voor Jeremy van der Winkel en noteerde een toernooigemiddelde van 85,6.

De vierde Nederlander met een rechtstreeks ticket naar de Final Stage is Richard Veenstra. ‘Flyers’ speelde een toernooigemiddelde van 85,07 en was in zijn wedstrijden te sterk voor een vrij divers internationaal gezelschap. Veenstra versloeg een Belg, Italiaan, Hongaar, twee Duitsers en de Nederlander Michael Marijs.

Ook de Pool Tytus Kanik (84,1), de Tsjech Thomas Houdek (87,9) en de Duitsers Niko Springer (90,2) en Daniel Zygla (84,3) kwalificeerden zich ook automatisch door de kwartfinales te bereiken.

De Nederlanders Dennie Olde Kalter, Owen Roelofs en Jeffrey Sparidaans werden bij de laatste 32 uitgeschakeld. Ook Ronny Huybrechts vond hier zijn Waterloo. De laatste 64 was het eindstation voor Jelle Klaassen, Chris Landman, Jeroen Mioch, Derk Telnekes, Gilbert van der Meijden, Patrick van den Boogaard, Roy van de Griendt en Jan de Weerd. Ook de Amerikaanse voormalig major-winnaar Larry Butler en de Fin Marko Kantele overleefden de laatste 64 niet.

Laatste 16-partijen:
Arjan Konterman 5-4 Roemer Mooijman
Jimmy van Schie 5-1 Marcel Hausotter
Tytus Kanik 5-2 Francois Schweyen
Tomas Houdek 5-2 Daniel Klose
Benito van de Pas 5-4 Jamie Lawrence
Niko Springer 5-1 Ricardo Perez
Daniel Zygla 5-2 Marc Vleghert
Richard Veenstra 5-4 Davyd Venken

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *