Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van de Pas wint thriller van Long, Henderson en K.Anderson naar derde ronde

Afgelopen middag werden er weer 4 tweede ronde partijen voor het WK gespeeld. Benito van de Pas kwam onder meer in actie. Lees hier meer. 

Benito van de Pas vs Jim Long
De middag begon met de partij tussen den Nederlander Benito van de Pas en Jim Long. De wedstrijd begon stroef, want in de eerste leg brak Van de Pas met een 22-darter. In de tweede leg brak Long meteen terug tot 1-1. Long miste een 121-finish om zijn eigen leg te behouden, via D16 brak Van de Pas opnieuw en hield met een 59-finish zijn eigen leg en pakte daarmee de set. In de tweede set gingen de eerste 3 legs met de darts mee, waaronder een 121-finish van Long en een 144-finish van de Nederlander. In de vierde leg miste Long 4 darts op de dubbel, via D16 pakte Van de Pas ook de tweede set met 3-1 in legs. De derde set ging heel eenvoudig naar de Canadees met twee 15-darter op een rij; 2-1. In de vierde set gingen de eerste 4 legs met de darts mee. In de beslissende leg miste Van de Pas 3 matchdarts, via D5 maakte de Long er 2-2 van in sets. In de beslissende leg moest er een tiebreak aan te pas komen, de eerste 6 legs gingen met de darts mee. Long miste éen matchdart voor 4-2, Van de Pas maakte 3-3. In de zevende gooide ‘Big Ben’ 55 uit en brak daarmee naar 4-3. In de achtste leg pakte Van de Pas met een fantastische 150-finish alsnog de overwinning.

John Henderson vs Gabriel Clemens
De tweede partij ging tussen John Henderson en Gabriel Clemens. In de eerste set gingen de eerste 4 legs met de darts mee, met een 125-finish van Clemens. Met een fantastische 87-finish pakte Henderson de eerste set af van Clemens. Clemens wist de tweede set goed te beginnen, want met een 16-darter brak hij naar 1-0 en hield zijn eigen leg met een 141-finish. Henderson kwam vervolgens helemaal terug tot 2-2, maar uiteindelijk was het toch de Duitser die met een 14-darter de set pakte; 1-1. Ook in de derde set kwam Clemens 2-0 voor en zag de Schot wederom terug komen tot 2-2. Met een knappe 65-finish kwam ‘The German Giant’ op een 2-1 voorsprong in sets. In de vierde set gingen alle legs met de darts mee, ‘The Highlander’ gooide 120 uit om op 2-1 te komen en finishte 141 voor de set; 2-2. De beslissende set werd begonnen door Clemens, maar miste 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Henderson profiteerde met een 41-finish en plaatste gelijk de break. Met een knappe 80-finish brak de Duitser terug naar 1-1. Clemens gooide vervolgens in zijn eigen leg een score van 29 en daarop verloor hij waarschijnlijk de leg, met een 16-darter brak Henderson naar 2-1. Met een knappe 120-finish wist de Schot de partij toch nog te winnen met 3-2!

Steve West vs Richard North
In de derde partij van de middag kwamen Steve West en Richard North in actie. West begon goed, want hij brak North meteen in de eerste leg. Met twee keer een 16-darter pakte hij ook meteen de set met 3-0 in legs. In de tweede set miste West twee darts op dubbel 16 om zijn eigen leg te houden, via D4 brak North. Met een knappe 68-finish brak West meteen terug en hield met een geweldige 164-finish zijn eigen leg en kwam op 2-1. Met een 14-darter kwam North op 2-2. Met een 17-darter hield West zijn eigen leg en kwam daarmee op 2-0 in sets. North kwam in zijn eigen set 2-0 voor, maar zag West helemaal terug komen tot 2-2. Met een 15-darter stelde ‘The Lionheart’ toch zijn set vast; 2-1. North begon ook beter in de set van West, hij kwam namelijk op een 2-0 voorsprong. Met een 16-darter hield West zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Met een 12-darter brak West terug en mocht de laatste leg van set 4 beginnen. Het was North die als eerste setdarts kreeg maar miste er 3 voor 2-2 in sets, West gooide tops en won daarmee de partij met 3-1 in sets.

Kyle Anderson vs Noel Malicdem
De laatste partij van de middag ging tussen Kyle Anderson en Noel Malicdem. Malicdem begon de wedstrijd en deed dat met een 122-finish in de eerste leg. Anderson antwoordde vervolgens erg sterk met een 14-darter en 13-darter. Anderson miste in zijn eigen leg een 136-finish voor de set, Malicdem strafte het genadeloos af met een 140-finish voor 2-2! In de beslissende leg was het toch Anderson die de set pakte met een 16-darter. Malicdem begon goed in de tweede set, hij brak Anderson met een 13-darter. De Filipijn wist vervolgens zijn eigen leg niet te houden, met een 15-darter brak Anderson terug en hield met een 85-finish zijn eigen leg. Met een knappe 13-darter hield Malicdem nu wel zijn eigen leg en kwam er wederom een beslissende leg. Malicdem gooide 3 keer 140 en via D4 pakte hij de tweede set voor 1-1. In de derde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. Anderson brak met een 14-darter naar 2-1, maar met een 13-darter kwam Malicdem terug tot 2-2. In de beslissende leg miste Malicdem 4 setdarts, de Australiër profiteerde en pakte via D10 de derde set. In de vierde set begon Anderson goed met een 70-finish in zijn eigen leg. Met een 16-darter brak ‘The Orginal’ naar 2-0 en hield vervolgens zijn eigen via D2 voor een 3-1 overwinning in sets.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.