Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh - UK Open 2024

Van den Bergh bewaart rust en haalt finale UK Open

Dimitri van den Bergh keert later deze avond terug in de finale van de UK Open. De Belg versloeg in de halve finale Damon Heta met duidelijke cijfers: 11-6.

Met nog vier spelers in het toernooi begon de spanning op de UK Open alleen maar toe te nemen. Dimitri van den Bergh, die vorig jaar ook al de halve finale haalde, mocht de beslissende avond beginnen tegen Damon Heta. Door middel van een 18-darter was het de Belg die de eerste leg won, maar daarna was het een wonder dat hij in de wedstrijd bleef. Tot de eerste pauze kwam hij tot slechts een gemiddelde van 80, maar door knap 74 uit te gooien beperkte hij de schade tot 3-2. In het tweede blokje van vijf legs herstelde hij dit knap: door legs in 16, 11 en 14 pijlen te gooien nam hij zelfs de 5-4 voorsprong. Een 15-darter van Heta volgde, waardoor het gelijk op bleef gaan.

Een 132-finish van Van den Bergh zorgde meteen voor vuurwerk na onderbreking twee. Bij beide mannen bleef het af en toe nog wat aftasten, maar het was ‘The Dream Maker’ die als eerste echt een gat wist te slaan. Nadat hij in 14 pijlen zijn eigen leg hield, vond hij een 87-finish in de leg van zijn tegenstander. Heta miste één pijl op de bull vanaf 170, wat hem zo meteen fataal werd. Een 90-finish van de nummer één van België volgde, waardoor de stand op 9-6 kwam. De tank leek leeg bij Heta, waardoor hij geen leg meer zou winnen. Met legs in 15 en 13 pijlen won Van den Bergh de partij, waardoor hij voor de zesde keer in zijn carrière een TV-finale mag gaan spelen bij de PDC.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dimitri van den Bergh: 96.32 / 50%
Damon Heta: 95.55 / 40%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *