Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh eerste finalist World Series of Darts

De eerste halve finale in Amsterdam ging tussen Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski. De Pool was in zijn kwartfinale partij te sterk voor Niels Zonneveld, terwijl Van den Bergh de Belgische clash met Kim Huybrechts wist te winnen

Trebles for show, doubles for dough

De eerste leg van de partij werd begonnen door Ratajski die de leg met een 18-darter wist te behouden. Ook Van den Bergh kreeg 6 beurten de tijd om zijn eigen leg te behouden. Met een 16-darter bracht de Belg de stand weer op 1-1. Ook legs 3 en 4 zouden geen breaks opleveren. Ratajski had 14 darts nodig om op een 2-1 voorsprong te komen, terwijl Van den Bergh in evenveel darts weer op gelijke hoogte kwam. Scorend waren beide heren prima, alleen de dubbels bleken lastig te raken. Ratajski kreeg in leg 5 genoeg kansen om zijn eigen leg te behouden, maar wist de dubbel 16 in 4 pogingen niet te raken. Van den Bergh profiteerde optimaal door tops te gooien, waardoor de Belg met een 3-2 voorsprong de eerste onderbreking in ging.

Gelijkopgaande strijd

Na de eerste onderbreking gingen beide mannen verder waar ze in de eerste sessie mee begonnen waren. Scorend was er weinig aan te merken op het spel van Ratajski en Van den Bergh, alleen de dubbels bleken erg moeilijk te raken. Via de dubbel 20 was het Ratajski die uiteindelijk leg 6 binnen wist te halen. Lang kon Ratajski echter niet genieten van de break, want leg 7 moest de Pool alweer afstaan aan zijn Belgische tegenstander. De breaks volgden elkaar in rap tempo op, want ook Van den Bergh wist de break niet te verzilveren door een 15-darter van Ratajski. “The Polish Eagle” wist zijn daaropvolgende leg wel te behouden met een 18-darter en ook Van den Bergh zou de tiende leg niet afstaan. Met een 17-darter bracht de Belg de stand weer in evenwicht en gingen we met een 5-5 tussenstand de tweede onderbreking in.

Wedstrijd blijft in evenwicht

De elfde leg werd begonnen door Ratajski, die wederom pijlen kreeg op de dubbel, maar deze miste. Van den Bergh stapte in en kwam met een 13-darter op een 6-5 voorsprong. In de twaalfde leg gebeurde exact hetzelfde, alleen was het nu de Belg die 2 darts op de dubbel miste. Met een 68 finish kwam Ratajski weer op gelijke hoogte. Het missen van dubbels bleef maar doorgaan. Ratajski kreeg in “zijn” dertiende leg ook weer 3 pijlen op de dubbel 8, maar miste wederom. Van den Bergh raakte de dubbel 4 en kwam hiermee op een 7-6 voorsprong. Tot nu toe had deze sessie alleen nog maar breaks opgeleverd en ook leg 14 ging tegen de darts in. Met een keurige 11-darter bracht Ratajski de stand weer in evenwicht. Leg 15 zou wel weer met de pijlen meegaan. Ratajski produceerde een 15-darter en kwam hiermee op een 8-7 voorsprong.

Van den Bergh beslist de partij

Van den Bergh wist na de onderbreking zijn leg te behouden, waarmee de partij op 8-8 veranderde in een best of 5 partij. Deze best of 5 werd goed begonnen door Van den Bergh, die met een mooie 121 finish op voorsprong kwam. Ook in leg 18 miste Ratajski 2 darts op de dubbel, waarna Van den Bergh het gaatje sloeg. Van den Bergh kreeg in de daaropvolgende leg ook meteen zijn eerste matchdart, welke hij meteen raakte. Met een 11-darter besliste de Belg de partij en was hij de eerste finalist van de World Series of Darts finals!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 96,21 / 28,57%
Krzysztof Ratajski: 92,07 / 24,24%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *