Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Nathan Aspinall

Van den Bergh en Aspinall doen goede zaken

De laatste vier speelrondes van de eerste fase van de Premier League worden de aankomende dagen in Milton Keynes afgewerkt. Afgelopen avond werd speelronde 6 gespeeld. Lees hier alles terug.

Rob Cross vs Gary Anderson

De Premier League werd maandagavond hervat met een belangrijke wedstrijd tussen Rob Cross en Gary Anderson, beide spelers staan op 5 punten. Cross mocht de partij beginnen en hield met een 16-darter zijn eigen leg. Gary Anderson maakte er 1-1 van door in zijn eigen leg 70 uit te gooien, nadat Cross een 119-finish miste op dubbel 13. Vervolgens gingen er nog twee legs met de darts mee. In de vijfde leg plaatste Anderson de eerste break door een 12-darter te gooien. De Schot verzilverde de break door in 19 darts op een 4-2 voorsprong te komen. Opnieuw kreeg Cross kansen om zijn eigen leg te houden, maar miste opnieuw. Anderson profiteerde en plaatste de tweede break door 70 uit te gooien. In leg 8 wist Cross de eerste break ongedaan te maken door 58 uit te gooien en kwam zo terug tot 5-3. De break werd met een 13-darter verzilverd, voordat Anderson met een 101-finish het eerste punt pakte. ‘Voltage’ bleef er aan haken door in 13 darts terug te komen tot 6-5. In een spannende laatste leg kreeg Cross twee pijlen op de dubbel voor 6-6, maar werden gemist. Anderson pakte de buitenkans en pakte via dubbel tops alsnog de overwinning; 7-5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 94,82 / 38,89%
Rob Cross: 100,54 / 38,46%

Jose de Sousa vs James Wade

Een overwinning was belangrijk voor beide mannen om mee te blijven doen om de play-offs en om weg te blijven onderin. De Sousa startte de eerste leg met een fraaie 110-finish. Wade antwoordde een leg later met een typische James Wade finish die eindigde op tops. In leg drie mistte Wade één kans voor een break. ‘The Special One’ strafte dit af door 52 uit te gooien. Scorend was Wade de Portugees de baas, maar de Portugees gooide alles uit. Een mooie bull finish op 85 bracht hem een break voorsprong naar 4-2. Maar de Engelsman vocht terug door een leg later de break terug te pakken via tops met een 13 darter. Maar een leg later gooide de Sousa 63 uit en deed hiermee Wade heel veel pijn. De Engelsman die last had van zijn been, oogde heel scherp en gooide ruim boven de 100, maar de Portugees leek overal een antwoord op te hebben. De Portugees die deze week verbleef in Leicester bij van den Bergh leek getraind te hebben op de dubbels, want die liepen fantastisch. Met één twaalf darter stelde hij het punt veilig. Wade vocht nog een laatste keer terug middels een 70-finish en brak de Sousa in leg 11, nadat hij dubbel acht gooide en één matchdart overleefde. Maar de Sousa brak Wade in de laatste leg met een 11 darter en pakte twee cruciale punten.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
José de Sousa: 101,91 / 77,78%
James Wade: 104,01 / 71,43%

Jonny Clayton vs Dimitri van den Bergh

In de derde partij kwamen twee spelers in actie, die op vooraf de avond in de top 4 stonden. Het was Jonny Clayton die de partij mocht beginnen. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Clayton twee pijlen op de dubbel, waardoor Van den Bergh de eerste break plaats via dubbel 8. Een leg later brak Clayton meteen terug met een 64-finish voor 2-2. De Welshmen wist de break niet te verzilveren, want met een 11-darter brak de Belg opnieuw. Van den Bergh stond in zijn eigen leg na 12 darts te wachten op 65, maar kreeg geen kans. ‘The Ferret’ brak met een 121-finish naar 3-3. Een leg later deed Van den Bergh hetzelfde, hij gooide 121 uit voor opnieuw een voorsprong nadat Clayton twee pijlen op dubbel 12 had gemist. De break werd dit keer wel verzilverd, ‘The Dreammaker’ gooide 104 uit voor 5-3. In leg 9 miste Clayton 4 darts op de dubbel om 5-4 te maken, Van den Bergh profiteerde door met een 17-darter het eerste punt te pakken. Uiteindelijk werden het twee punten voor de World Matchplay kampioen, met een 41-finish zorgde hij voor een 7-3 overwinning op Jonny Clayton.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 102,32 / 41,18%
Jonny Clayton: 102,64 / 18,75%

Nathan Aspinall vs Peter Wright

De laatste wedstrijd ging tussen twee spelers die hard aan het vechten zijn voor een plaats bij de play-offs. Peter Wright begon als betere speler aan de partij door de eerste twee legs in 14 en 13 darts te pakken. Nathan Aspinall antwoordde erg goed door met legs in 14,12,13 darts op een 3-2 voorsprong te komen. Wright hield vervolgens zijn eigen leg met een 120-finish voor 3-3. Met een 74-finish behield Aspinall ook zijn eigen leg, voordat hij met een 14-darter naar 5-3 brak. Die break werd een leg later verzilverd door een knappe 13-darter. Die achterstand wist ‘Snakebite’ niet meer goed te maken, met een 17-darter won ‘The Asp’ met 7 tegen 3!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 105,20 / 50%
Peter Wright: 98,27 / 50%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.