Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh en Cullen maken indruk op The Masters

Tijdens de eerste uitzending van Viaplay was het tijd voor The Masters. Deze vrijdagavond kwam onder andere de verliezend finalist van vorig jaar in actie, Mervyn King.

Krzysztof Ratajski vs Gabriel Clemens

De eerste pijl van het toernooi werd gegooid door Clemens, die zijn eigen leg wist te behouden. Ook leg 2 ging met de darts mee, waarna Ratajski voor de eerste break zorgde in de derde leg. De break werd echter meteen ongedaan gemaakt. De gelijkopgaande strijd zou tot een laatste leg gaan. Ondanks een totaal van 7 matchdarts van Clemens werd de elfde leg gewonnen door Ratajski en mag hij het morgen gaan opnemen tegen Michael Smith.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Krzysztof Ratajski: 88,17 / 27,27%
Gabriel Clemens: 87,56 / 29,41%

Dave Chisnall vs Stephen Bunting

Chisnall schoot uit de startblokken en liep al snel uit naar een ruime voorsprong. In leg 2 wist hij Bunting te breken met een 130-finish en ook in leg 4 plaatste Chisnall de break, waarmee hij op een 4-0 voorsprong kwam. Ook deze break werd verzilverd, waardoor Chisnall op matchpoint kwam. Bunting kwam geen moment in de buurt en Chisnall wist de partij met 6-0 af te sluiten.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dave Chisnall: 92,97 / 66.67%
Stephen Bunting: 89,83 / 0%

Ryan Searle vs Mervyn King

Mervyn King gaf vooraf de wedstrijd in een interview aan dat hij al enige tijd ziek was geweest en weinig tijd had gehad om te trainen. Dat was ook duidelijk te zien. Searle pakte de eerste drie legs van de partij. In de vierde leg kwam King dat eindelijk op het scorebord, al was de leg van matig niveau. King hield zijn eigen leg in 24 darts. Daar blijf het ook bij voor de finale van vorig jaar, de laatste drie legs gingen met o.a. een 118 en 152-finish naar ‘Heavy Metal’ die zo met 6-1 won.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Ryan Searle: 91,17 / 42,9%
Mervyn King: 83,86 / 25%

Rob Cross vs Brendan Dolan

Beide heren begonnen sterk aan de wedstrijd. Brendan Dolan leek de eerste leg te pakken, maar miste verrassend genoeg drie pijlen op de dubbel. Cross profiteerde meteen met een 105-finish voor de break en verzilverde vervolgens eenvoudig de break. In de derde leg miste Dolan opnieuw drie pijlen op de dubbel, en wederom was Cross daar om hem op te pakken. Dit keer wist ‘Voltage’ de break niet te verzilveren, Dolan brak meteen terug door dubbel 16 te gooien. Een knappe 64-finish zorgde ervoor dat Dolan de break verzilverde en terug kwam tot 3-2. Daar bleef het ook bij voor de Noord-Ier. De laatste drie legs gingen allemaal voor Cross, die we met een 6-2 overwinning zaterdag weer terug zien.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Rob Cross: 88,42 / 24%
Brendan Dolan: 85,35 / 16,7%

Dimitri van den Bergh vs Ian White

Dimitri van den Bergh begon fantastisch aan de vijfde partij van de avond door in de eerste leg meteen met een 167-finish te gaan breaken. De break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt, doordat Ian White met 15-darter terug brak. White wist daarna weer zijn eigen leg niet te houden, Van den Bergh gooide dubbel 4 voor de derde break op een rij. De Belg begon vervolgens zijn eigen leg met twee maximale scores om uiteindelijk op een 3-1 voorsprong te komen in 14 darts. Een 108-finish zorgde ervoor dat ‘The Dreammaker’ voor de derde keer brak. White kon vervolgens weinig meer forceren, waardoor de laatste twee legs in 15 en 14 darts naar Van den Bergh ging voor een 6-1 zege.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 105,31 / 50%
Ian White: 101,78 / 20%

Joe Cullen vs Daryl Gurney

Joe Cullen en Daryl Gurney vlogen er beide op het WK bij de laatste 32 uit en hebben dus genoeg te bewijzen dit toernooi. Met een 13-darter liet Cullen dat ook meteen zien, waarna hij ook op 2-0 kwam. Gurney haakte aan met legs in 15 en 13 pijlen, maar daarna werd de Noord-Ier weggespeeld. Cullen noteerde legs in 13, 14, 14 en 15 pijlen, waardoor de Engelsman eenvoudig doorstootte naar de tweede ronde. Gary Anderson wacht.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Joe Cullen: 99.24 / 50%
Daryl Gurney: 95.63 / 33.3%

Devon Petersen vs Luke Humphries

Devon Petersen en Luke Humphries sloten de avond af. De Zuid-Afrikaan mocht als vervanger van Nathan Aspinall meedoen aan deze editie van ‘The Masters’, maar een groot succes werd het niet. Nadat Humphries zijn eigen leg hield in 19 pijlen brak de Engelsman Petersen meteen in 14 pijlen. In leg vier gooide ‘The African Warrior’ een 13-darter, maar daar zou het voor hem bij blijven. Humphries kwam nooit in de problemen en mag het nu op gaan nemen tegen Michael van Gerwen.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Devon Petersen: 87.99 / 25%
Luke Humphries: 92.67 / 42.9%

Overzicht uitslagen:
Krzysztof Ratajski 6-5 Gabriel Clemens
Dave Chisnall 6-0 Stephen Bunting
Ryan Searle 6-1 Mervyn King
Rob Cross 6-2 Brendan Dolan
Dimitri Van den Bergh 6-1 Ian White
Joe Cullen 6-2 Daryl Gurney
Simon Whitlock 6-2 Dirk van Duijvenbode
Devon Petersen 6-1 Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *