Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh kapot gefinished, Petersen zakt door het ijs

Afgelopen avond was het alweer tijd voor de zevende avond van het PDC World Darts Championship. Behalve Vincent van de Voort tegen Adam Hunt en Ron Meulenkamp tegen Michael Smith stonden er nog twee wedstrijden op het programma. In de derde wedstrijd kregen we Dimitri van den Bergh tegen Florian Hempel en in de vierde wedstrijd kregen we Devon Peterson tegen Raymond Smith. De wedstrijden van de Nederlanders zijn in aparte artikelen te vinden op onze site. Lees hier alles over deze twee partijen.

Dimitri van den Bergh vs Florian Hempel

Dimitri van den Bergh was de favoriet in de derde partij van de avondsessie, maar in de eerste set was het verschil niet zo groot. Zowel Dimitri van den Bergh, als Florian Hempel gaven elkaar scorend weinig toe. Ook waren zij finishend sterk en dus werd het ook een spannende set. In de eerste set begon Van den Bergh met een 180-er, maar Hempel ging scorend mee. Van den Bergh mistte een pijltje vanaf 129, Hempel mistte een pijltje vanaf 130 en hierdoor kon Van den Bergh de leg toch pakken. In de tweede leg begon Hempel met 180 en ging Van den Bergh scorend mee. Hierdoor kreeg Van den Bergh de kans op 77, maar hij mistte en dus pakte Hempel de leg. In de derde leg Mistte Hempel een kans vanaf 91 voor de break, maar hij gooide in de vierde leg een 96-finish terwijl Van den Bergh op 41 stond te wachten. Het kwam dus aan op een beslissende leg. Florian Hempel gooide deze leg 140, 135, 180 en vervolgens 46 in twee pijlen uit, Van den Bergh kwam hier niet in de buurt en komt dus 1-0 achter in sets.

Er was werk aan de winkel voor Van den Bergh en hij deed er ook een niveautje bovenop. Hij was scorend en finishend geweldig en domineerde zo de set. Florian Hempel kwam scorend even niet in de buurt en kon ook geen kansen meer creëren. Hempel was in de eerste leg niet in 15 pijlen uit doordat hij 126 mistte op de Bull. Dit was ook zijn enige kans in de set. Van den Bergh stond in de eerste leg al te wachten op een dubbel en gooide hier een 15-darter. Om de break te verzilveren leverde hij een 12-darter via een 90-finish. In de derde leg deed Van den Bergh de 12-darter dunnetjes over door een 142-finish uit te gooien. Van den Bergh besloot de set met een set gemiddelde van 115.62.

Florian Hempel leek ook in de derde set scorend de mindere te zijn, en dus had hij hoge finishes nodig om dit te compenseren. In de eerste leg gaf Van den Bergh nog geen kans weg, maar in de volgende legs wel. In de tweede leg kreeg Van den Bergh 84 niet weg en Hempel profiteerde met een 104-finish, Vervolgens kreeg Van den Bergh 80 niet weg en dus gooide Hempel 89 uit voor de break. In de vierde leg begon Hempel ook nog eens met een 180-er en dit kwam Van den Bergh niet meer ten boven. Hempel stond zo 2-1 in sets voor en een stunt was in de maak.

Dimitri van den Bergh stond in de vierde set onder hoge druk. Onder deze druk maakte de jonge belg wat fouten en ook hier profiteerde Hempel weer uitstekend van. In de eerste leg miste Van den Bergh een pijltje voor de break en Hempel profiteerde met een 100-finish. In de tweede leg mistte Van den Bergh twee pijlen vanaf 84 en Hempel profiteerde met een 86 finish. Deze klappen kwam Van den Bergh ook niet meer boven. Florian Hempel besloot de wedstrijd met een 15-darter en had Van den Bergh kapot gefinished. De nummer 5 ligt eruit.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 101.78 / 35.3%
Florian Hempel: 98.37 / 75.0%

Devon Petersen vs Raymond Smith

In de laatste partij van de avond leek het na de eerste set een richting op te kunnen. Devon Petersen begon dramatisch aan de partij. Hij kon scorend totaal geen vuist maken en kon zich zo bijna geen kansen creëren. In de eerste leg kreeg hij een pijl op de dubbel, voor de rest heeft hij geen kans gehad. Smith gooide ook niet grootst maar hij had aan een trippel per beurt meer dan genoeg. Hij mistte ook niet veel en kon zo makkelijk weglopen. Smith had genoeg aan een 16-darter, een 18-darter en een 16-darter. Hij kreeg elke leg dus zes beurten om de leg te winnen.

In de tweede set moest het een stuk beter voor Petersen. Het leek in de eerste leg gelijk een moeilijke taak, aangezien Smith gelijk even 121 op de Bull uit gooide. Daarna was het wel tijd voor de eerste leg voor Petersen en het werd zelfs een 11-darter. In de derde leg leek Petersen ook zijn leg te kunnen houden aangezien beiden niet scoorden. Petersen kreeg er zelfs drie pijlen voor op de dubbel, maar hij mistte deze weer. Smith kon dus breaken met een 19-darter. In de vierde leg mistte Petersen D16 vanaf 146 en moest dus hopen dat Smith zijn kans liet liggen vanaf 80. Smith deed dit ook niet en hij kwam dus met 2-0 voor in sets.

Smith staat wel een goede wedstrijd te spelen, hij was Petersen scorend de baas en was finishend na de tweede set 6 uit 8. Petersen kreeg het scorend niet meer recht. Het was een uitstel van executie. Toch was er nog wel een klein hoogtepuntje, in de tweede leg gooide Petersen 114 uit voor de break en mocht de vierde leg beginnen om zijn eerste set binnen te halen. In deze leg gooide Petersen ook nog een 180-er en volgde dat ook nog op met een sterke wegzetbeurt. Smith antwoordde ook met een 180-er en gooide 61 uit om terug te breken. Zo volgde er een eerste beslissende leg, maar daar kwam Petersen niet in de buurt van Smith. Raymond Smith schakelde Petersen zo eenvoudig uit.

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Raymond Smith: 93.25 / 56.3%
Devon Petersen: 87.03 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *