Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh neemt revanche en bereikt halve finales

Dimitri van den Bergh is voor de derde keer op een rij erin geslaagd om de halve finales van de World Matchplay te bereiken. In een thriller was hij met 16-14 te sterk voor regerend kampioen Peter Wright, die vorig jaar Van den Bergh nog versloeg in de finale. Lees hier meer.

Wright maakt meteen het verschil

Dimitri van den Bergh mocht de eerste kwartfinale van de World Matchplay laten beginnen. Dit deed hij goed, met een openingsscore van 180 en het gooien van dubbel 12 hield hij zijn eigen leg. Peter Wright antwoordde sterk, met een 62-finish hield hij ook zijn eigen leg. In de derde leg plaatste Wright de eerste break van de partij, met een 129-finish in 12 darts kwam Wright op een 2-1 voorsprong. De break werd ook verzilverd, een 15-darter zorgde daarvoor. In de laatste leg voor de pauze stond Van den Bergh na 12 pijlen te wachten op 50, maar kreeg geen kans meer. ‘Snakebite’ produceerde een 11-darter door 100 met twee pijlen uit te gooien voor 4-1.

Van den Bergh vecht zich terug

Na een korte pauze verzilverde Wright de tweede break ook, in 14 darts kwam de Schot 5-1 voor. Daarna draaide de wedstrijd toch wat om. Van den Bergh bleef sterk scoren, terwijl dat bij Wright net iets minder werd. ‘The Dreammaker’ won drie legs op een rij in 12,15 en 15 darts voor 5-4. In de laatste leg voor de pauze kreeg Wright vier pijlen op de dubbel om met een 6-4 voorsprong te gaan pauzeren, maar die kans liet hij onbenut. Van den Bergh bleef koel en maakte via dubbel 4 ook de tweede break ongedaan voor 5-5.

Van den Bergh zet door

Beide heren kwamen niet goed uit de pauze, maar het was de Belg die via tops zijn eigen leg hield. Een leg later kreeg Wright twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden, maar werden gemist. Van den Bergh stapte in en brak met een knappe 76-finish naar 7-5. Hij hield vervolgens dankzij een maximale score en een 82-finish in 12 darts ook zijn eigen leg, waardoor het verschil drie legs werd. In de 14de leg liep Wright opnieuw tegen een break aan, de Schot kreeg 90 niet van het bord waardoor ‘The Dreammaker’ met een 14-darter naar 9-5 ging. Ook deze break werd zonder al te veel problemen verzilverd, via tops werd het 10-5 en won de Belg alle 5 legs van de sessie!

Wright blijft er aanhangen

Na de pauze mocht Wright aan leg 16 beginnen, maar kreeg opnieuw de dubbel er niet in. Wright miste drie keer op de dubbel, waardoor Van den Bergh via dubbel 16 zijn tiende leg op een rij won! Dit keer brak Wright wél meteen terug, met een knappe 140-finish met twee keer tops werd het 11-6. Met een 16-darter hield hij ook zijn eigen leg. In leg 19 miste Wright een 76-finish op tops om nogmaals terug te breaken, Van den Bergh bleef koel en hield via dubbel 18 zijn eigen leg voor 12-7. De laatste leg voor de pauze ging eenvoudig in 13 darts naar de regerend wereldkampioen.

Van den Bergh in thriller langs Wright

Na de laatste pauze in de wedstrijd kreeg Wright de gouden kans in handen geworpen om de tweede break ongedaan te maken, Van den Bergh miste drie pijlen op de dubbel. Wright gooide 51 uit en zo werd het 12-9. Een 12-darter zorgde ervoor dat de break werd verzilverd. Het leek erop dat Van den Bergh in leg 23 wel zijn eigen leg ging houden, maar miste opnieuw twee pijlen op de dubbel. Opnieuw was daar de nummer één van de wereld die profiteerde, met een 60-finish brak hij naar 12-11. Wright vervolgde dat met een ongelofelijke belangrijke 104-finish voor een gelijke stand, met de Belg wachtend op 18!

Een gelijkwaardige 25de leg volgde. Van den Bergh kreeg 160 niet van het bord, waarna Wright met een 89-finish brak en zijn eerste voorsprong pakte sinds 5-4. Wright kreeg de kans om ook de break te verzilveren, maar dit keer miste de Schot wel op de dubbel. Wright miste twee pijlen op dubbel 14 om 14-12 voor te komen, waarna de Belg met een 96-finish meteen terug brak; 13-13. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, waardoor ‘The Dreammaker’ op matchpoint kwam. Wright begon zijn eigen leg met twee scores zonder triple, dit bleek uiteindelijk fataal te worden. Met een knappe 177-score en het finishen van 44 bereikte Van den Bergh door een 16-14 overwinning alsnog de halve finales in Blackpool!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 102,01 / 44,4%
Peter Wright: 99,42 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *