Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh ongekend goed, Petersen langs Lennon

Het is tijd voor de avondsessie van dag 8 van het World Darts Championship. Vanavond waren Devon Petersen en Dimitri van der Bergh de geplaatste spelers. Lees hier alles over de avondsessie.

Devon Petersen vs Steve Lennon

De eerste set tussen Devon Petersen en Steve Lennon was niet de set van de dubbels. Devon Peterson was de beste op de dubbels met 27.27% en Steve Lennon moest het doen met 11.11%. In vijf legs werden er in totaal 24 dubbels gemist. Steve Lennon wist de beste leg van de eerste set te produceren met een 13-darter. Devon Petersen wist 106 uit te gooien. De set werd beslist door een beslissende leg. Hier kreeg Devon Petersen 23 darts om te breaken en de set te pakken, Lennon miste deze leg negen(!) pijlen om de set te pakken.

De tweede set begon zoals we geëindigd waren, met een 23-darter van Devon Petersen. De 10e pijl op de dubbel, vloog er dan uiteindelijk in. Steve Lennon wist dan wel goed te antwoorden met een 13-darter, maar dit was uiteindelijk weer niet genoeg voor de set. De set werd uiteindelijk weer met een beslissende leg beslist. Hier bleken twee darts op de dubbel voor Steve Lennon weer niet genoeg. Petersen profiteerde en kwam zo voor met 2-0. Steve Lennon had 11 pijlen voor een set gemist.

Beiden spelers weten het tij eigenlijk niet te keren. De dubbels blijven moeilijk vallen en na de derde set staat Petersen 20% op de dubbels te gooien en Steve Lennon zat op 17%. Steve Lennon heeft in totaal tot en met de derde set 20 pijlen voor de set gemist en uiteindelijk ging de 21e pijl voor de set erin. Intussen heeft Petersen al 7 matchdarts gemist. De set kwam uiteindelijk aan op een beslissende leg en Steve Lennon mocht deze pakken met een 23-darter.

In de laatste set kon Devon Petersen de wedstrijd eindelijk naar zich toe trekken. Dit is de eerste set dat de dubbels eenvoudig vallen bij Petersen en hierdoor liep Petersen ook weg bij Lennon. Met een 121-finish voor de eerste leg en een 105-finish voor de tweede leg zette hij zich op een mooie voorsprong. In de derde leg mist Steve Lennon zijn laatste twee pijlen op de dubbel en zo gooide Petersen zijn negende matchdart raak. Petersen wint een wedstrijd waar bizar slecht op de dubbel werd gegooid.

Gemiddeldes / finishpercentage:
Devon Petersen: 89.08 / 25%
Steve Lennon: 89.34 / 15.22%

Dimitri van den Bergh vs Paul Lim

Na een krankzinnige avond waarop enorm veel dubbels werden gemist was het Dimitri van den Bergh en Paul Lim om de lijn van de derde wedstrijd van de avond door te trekken. Zo krankzinnig als Dirk van Duijvenbode zou dit niet kunnen worden, maar Van den Bergh heeft dit jaar wel al ongelofelijke dingen laten zien. Dit deed hij ook in de eerste set. De Belg startte met een 14-darter, volgde dit op met een leg in 11 pijlen en maakte de set met weer een 14-darter af. Met een gemiddelde van 115.62 gaf hij Lim geen enkele kans in de eerste set.

Zelfs in zijn lange carrière moet Lim zo’n overmacht nog maar weinig meegemaakt hebben. In zijn eigen set kon hij proberen iets terug te doen en met een 15-darter lukte dit meer dan prima. 11 pijlen later en het stond alweer 1-1, want Van den Bergh kende van geen ophouden. Hij ratelde er een 12-darter met 121-finish achteraan, om zo zijn gemiddelde nog wat hoger te krijgen. Met een 18-darter daarna daalde dit weer snel, maar na twee sets stond het nog altijd op 109.6.

Met een 14-darter kwam ‘The Dream Maker’ ook weer goed uit de pauze. Lim moest alles op alles zetten om nog legs te winnen en met een 15-darter in zijn eigen leg deed hij dit. Meer kansen dan dat kreeg hij niet. Van den Bergh hield zijn eigen leg in 14 pijlen, waarna een 15-darter hem de winst opleverde. Een ongekend goede wedstrijd van de Belg, die nog steeds in topvorm lijkt te zijn.

Gemiddeldes / finishpercentage:
Dimitri van den Bergh: 105.61 / 52.94%
Paul Lim: 88.98 / 100%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *