Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van den Bergh pakt dubbel tijdens Euro Tour Qualifiers, Barney aanwezig in Leverkusen

Vandaag begon het Euro-Tour seizoen. Op twee kwalificatietoernooien mochten de tourkaarthouders uit Europa, geen spelers uit Verenigd Koninkrijk. Voor elk toernooi konden 6 darters zich kwalificeren.

European Darts Open
Het eerste kwalificatietoernooi voor de Europeanen begon met 36 spelers. Er waren in totaal 6 geplaatste spelers. Daarvan wisten slechts 2 spelers zich te kwalificeren. Krysztof Ratajski en Jeffrey de Zwaan maakten hun status waar. De twee geplaatste Duitsers, Martin Schindler en Gabriel Clemens verloren bij de laatste 24 van Dimitri van den Bergh (6-1) en Tytus Kanik (6-5). Danny Noppert en Jelle Klaasen verloren de finaleronde van Kim Huybrechts (6-2) en Vincent van der Voort (6-3). Raymond van Barneveld wist zich sinds lange tijd weer te kwalificeren voor een Euro Tour. Hij won Marko Kantele, Benito van de Pas en Tytus Kanik alle drie met 6-3. Bekijk hieronder de uitslagen van de finaleronde.

Danny Noppert 2-6 Kim Huybrechts
Jeffrey de Zwaan 6-1 Maik Kuivenhoven
Krzysztof Ratajski 6-3 Jose Justicia
Dimitri van den Bergh 6-3 Jan Dekker
Tytus Kanik 3-6 Raymond van Barneveld
Jelle Klaasen 3-6 Vincent van der Voort

German Darts Championship
Het tweede kwalificatietoernooi voor de Europese spelers begon wederom met 36 spelers, waarvan er 6 geplaatst waren. Dit keer wist slechts één geplaatste spelers zich te kwalificeren voor een Euro Tour. Gabriel Clemens speelde tweemaal een wedstrijd met een gemiddelde van boven de 102 en dat was genoeg om zich te kwalificeren. Jeffrey de Zwaan en Krzysztof Ratajski verloren allebei de beslissende leg in de finaleronde van Mario Robbe en Dimitri van den Bergh, die als enige speler geen enkele partij verloor vrijdagavond. Ron Meulenkamp zal ook aanwezig in Hildesheim, hij won de finaleronde met 6-1 van Cristo Reyes met een gemiddelde van boven de 104! Van Barneveld verloor in de tweede ronde van Mario Robbe met 6-3, ook voor Van der Voort, Klaasen en Noppert was de tweede ronde het eindstation. Bekijk hieronder de uitslagen van de finaleronde.

Tytus Kanik 6-5 Jose de Sousa
Jeffrey de Zwaan 5-6 Mario Robbe
Krzysztof Ratajski 5-6 Dimitri van den Bergh
Ron Meulenkamp 6-1 Cristo Reyes
Gabriel Clemens 6-0 Christian Bunse
Benito van de Pas 5-6 Madars Razma

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van den Bergh pakt dubbel tijdens Euro Tour Qualifiers, Barney aanwezig in Leverkusen