Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh schrijft geschiedenis: ‘Een droom waargemaakt’

Dimitri van den Bergh wist zondagavond als eerste Belg een TV-toernooi te winnen. ‘The Dreammaker’ was in de finale met 18-10 te sterk voor Gary Anderson, die twee jaar geleden het toernooi won. Na afloop sprak Arjan van der Giessen met de nieuwe kampioen!

“Iets waarvan ik gedroomd heb en vandaag heb ik het waargemaakt. Op sommige momenten ging het echt hoe ik zelf geloofde en dacht. Ik ben de eerste Belg die een major wint.”

Dimitri van den Bergh was één van de 16 Pro Tour Qualifiers en was geen favoriet voor de titel, toch weet hij op weg naar de titel drie voormalige wereldkampioenen te verslaan. “Ik ben altijd in mezelf blijven geloven en nu ben ik een winnaar van een major toernooi. Het is zelfs tijdens mijn debuut.”

Van den Bergh stijgt door deze titel van plaats 26 naar plaats 12 op de ranglijst. Dit betekent dat hij op dit moment ook is geplaatst voor alle overige majors van het jaar. “Ik ga ineens heel hard stijgen op de rankings. Ik wist niet dat ik zo hoog kwam, ik sta nu 12de van de wereld! Hard werken wordt beloond.”

Na afloop van het interview liet Dimitri van den Bergh ook een overwinningslied horen.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *