Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Van den Bergh verrassend uitgeschakeld, Petersen en Smith winnen ook

En we mogen weer beginnen! Nadat de darters (en wij) een kerstrust hebben ‘moeten’ nemen, gingen de dartfanaten vanmiddag weer beginnen. De laatste derde ronde wedstrijden werden afgehandeld:

Devon Petersen 4-2 Steve West
Opnieuw wist de beste darter uit Afrika ooit, Petersen, te verassen. Dit maal mocht de Zuid-Afrikaan aantreden tegenover de Engelsman Steve West. De eerste set werd met zeer veel gemak gewonnen door West. Terwijl Petersen een lage 80 gemiddelde gooide, was het Steve West die de eerste set afsloot met een 100+ gemiddelde. Een snelle wedstrijd leek te volgen, maar dit bleek toch anders te gaan. Petersen pakte in de tweede set met een 17-darter de eerste leg, waarna de Afrikaan los was. Peterson gooide beter, West gooide minder, wat uitmondde in een setoverwinning voor Devon Petersen (1-1). Ook de set hierna werd geregeerd door Petersen die deze met 3-0 in legs naar zijn hand trok (2-1). Daarentegen ging de volgende set met hetzelfde gemak naar de Engelsman (2-2), waardoor de wedstrijd helemaal los kwam. Steve West wilde te graag winnen, en begon handenvol dubbels te missen. Waar het in set vijf nog even spannend werd, mocht Devon Petersen met overmacht de laatste set winnen (4-2). Devon Petersen zal in de achtste finale spelen tegen de Engelsman Nathan Aspinall.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Petersen: 92.3 / 43%
West: 95.7 / 32%

Luke Humphries 4-1 Dimitri van den Bergh
Een wedstrijd tussen twee vrienden van elkaar; komen elkaar regelmatig tegen op de Development Tour. De Engelsman Luke Humphries verbaasde menigeen door de Belg Dimitri van den Bergh ruim te verslaan. Van den Berg ‘had geen slaap gevat’, erkende hij tegenover de media. Dit was te zien, want Van den Bergh maakte een erg zwakke indruk. Hoewel Humphries ook niet zijn beste spel liet zien, pakte hij wel de eerste set (1-0), waarna ook de tweede set gepakt werd door de Engelsman (beiden met 3-2). De derde set vergaf de Humphries aan Van den Bergh, maar daarna werd o.a. door de slechte finishing van de Belg, de wedstrijd volledig getrokken naar de Engelsman. Luke Humphries zal het in de Achtste finale (laatste 16) opnemen tegenover de regerend wereldkampioen, Rob Cross.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Humphries: 89.6 / 45%
Van den Bergh: 90.8 / 38%

Michael Smith – John Henderson
Deze wedstrijd tussen Michael Smith uit Engeland en John Henderson uit Schotland leek een verrassende wending aan te nemen. Henderson kwam namelijk aan het begin van de wedstrijd, mede dankzij een 100+ finish, op een 1-2 voorsprong. Smith ging niet bij de pakken neerzitten en liet zijn betere spel zien en de navolgende sets. Vrijwel makkelijk won de Engelsman twee sets op rij (3-0 en 3-1), waardoor Michael Smith voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd kreeg. Deze maakte hij solide af met 3-0 in de laatste leg. Michael Smith moet in de achtste finale tegen Ryan Searle.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
M. Smith: 100.5 / 47%
Henderson: 94.7 / 36%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *