Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh

Van den Bergh verslaat koploper, Wade en De Sousa delen punten

Vanavond vond de elfde speelronde van de Premier League of darts plaats. Nog acht spelers strijden om de play-offs plekken en de strijd ligt nog volledig open. Behalve de wedstrijd van Michael van Gerwen waren er nog drie potten, Lees hier alles over deze wedstrijden.

Nathan Aspinall vs Dimitri van den Bergh

Na wat herstellende werkzaamheden aan het bord, kon de Premier League avond beginnen. Het begin van de partij tussen Aspinall en Van den Bergh was scorend geen succes, de trippels waren moeilijk te vinden en zo konden beiden heren scorend geen vuist maken. Finishend was het begin wel vrij sterk. Aspinall haalde de eerste leg binnen met een 64-finish en in de tweede leg miste hij één pijltje voor een 132 finish. Dimitri van den Bergh wist te profiteren met een 120-finish en hij wist zo de eerste tik uit te delen. Vervolgens wisten beiden darters ook het scorende deel op te pakken. De derde leg wordt door beiden heren begonnen met drie triples en omdat Aspinall een score van 44 gooide, wist Van den Bergh met een 86-finish te breaken. De wedstrijd werd van steeds beter niveau, de wedstrijd was scorend erg sterk en finishend lieten beiden spelers ook niets liggen. Van den Bergh leek de break niet weg te willen geven, dit benadrukte hij met een 136-finish om de achtste leg te houden en ook in de tiende leg gooide hij 80 uit om de break voorsprong te houden. Ook Aspinall had mooie finishes. Behalve de 64 in de eerste leg, wist hij ook nog 72, 88 en 80 uit te krijgen. Toch was het Van den Bergh die het eerste punt pakte, hij kreeg onder druk een pijltje op D16 en gooide deze. Dimitri van den Bergh wist ook met een 13-darter het tweede punt te pakken en zo wist Van den Bergh dat ene breakje in de derde leg over de streep te trekken, hij wint met 8-6

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Nathan Aspinall: 103.40 / 50.00%
Dimitri van den Bergh: 102.87 / 58.33%

James Wade vs Jose de Sousa

In de tweede wedstrijd van de avond namen James Wade en Jose de Sousa het tegen elkaar op. 100 gemiddeld gooien kost geen moeite meer deze premier league en dus wisten deze heren dat ook prima te doen. Wade begon de wedstrijd niet goed en hij was in zijn eigen leg ook niet in 15 pijlen uit, De Sousa profiteerde hier meteen van en wist zo te breaken. Deze break benutte De Sousa ook en hierdoor stond hij ook al 2-0 voor. Wade en De Sousa wisten vervolgens hun eigen leg te houden en zo stond het 3-1. Wanneer De Sousa 72 wist uit te gooien via D18 D18, stond James Wade met een gemiddelde van 108 toch 4-1 achter. Wade kon ook geen vuist meer te maken, hij wist in de zesde leg nog wel terug te breaken, maar hij verzilverde deze niet. De Sousa wist zijn break vervolgens wel te verzilveren en leek zo met een 6-2 voorsprong heel eenvoudig naar de winst te kunnen. Toch ging dit niet even makkelijk. James Wade hield zijn leg in vijf beurten, mocht in vijf beurten breaken en verzilverde de break weer in vijf beuren. Zo stond het alweer 5-6. In de twaalfde leg miste De Sousa een hand vol dubbels en zo mocht Wade ook terugkomen voor 100. Wade wist de trippel niet te vinden en zo pakte De Sousa toch het eerste punt. In de leg van Wade miste de Sousa ook weer drie matchdarts en zo gaan we toch alle legs spelen. In de laatste leg ging De Sousa voor D20 om het weg te zetten vanaf 125, hij miste tops en probeerde de volgende beurt 80 weer op D20 D20. Hij miste weer een matchdart omdat de weg naar tops geblokkeerd was. Jose de Sousa gooide zo een punt compleet weg, Wade weet zo toch een punt te pakken.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
James Wade: 97.81 / 54.55%
Jose de Sousa: 97.56 / 36.84

Gary Anderson vs Peter Wright

In de derde partij namen de nummers 7 en 8 van de ranglijst het tegen elkaar op, Gary Anderson tegen Peter Wright. Anderson begon de partij en deed dat door in 16 darts zijn eigen leg te houden. Wright antwoordde goed met een 13-darter in zijn eigen leg. Anderson kwam vervolgens op stoom door een 63-finish zijn eigen leg te houden en met een 87-finish in 11 darts naar 3-1 te breaken. Een 64-finish zorgde ervoor dat Anderson de break verzilverde. In leg zes kreeg Anderson opnieuw een kans op de break, maar die werd gemist. Dit werd meteen afgestraft door Wright die via dubbel 9 zijn eigen leg hield. Met een 13-darter hield ook Anderson wederom zijn eigen leg. In leg 8 miste Wright een 68-finish, Anderson stapte meteen in en brak voor de tweede keer door 72 uit te gooien; 6-2. Ook deze break werd erg eenvoudig verzilverd door ‘The Flying Scotsman’ en pakte zo het eerste punt. In de tiende leg kreeg de tweevoudig wereldkampioen al zijn eerste matchdarts, maar die werden gemist. Via dubbel 10 bleef ‘Snakebite’ in de wedstrijd, maar zag een leg later Anderson met een 74-finish alsnog de 8-3 overwinning pakken.

Gemiddeldes / Finishpercentages:
Gary Anderson: 104,63 / 57,14%
Peter Wright: 92,70 / 30%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *