Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van den Bergh wint en gooit 9-darter, Cross en Wright stellen teleur

Op een avond waar het niveau een stuk lager lag dan de voorgaande dagen wist Dimitri Van den Bergh voor het absolute hoogtepunt te zorgen. De jonge Belg gooide in zijn wedstrijd tegen Stephen Bunting een 9-darter, die hij na zijn wedstrijd opdroeg aan zijn uit een coma ontwaakte vriendin. De nummers twee en drie van de wereld stelden daarna erg teleur.

Stephen Bunting 6 – 10 Dimitri Van den Bergh
In de eerste wedstrijd van de avond stond met Stephen Bunting een verrassende groepswinnaar. De Engelsman wist in zijn poule alle drie de wedstrijden te winnen en vooral in de wedstrijd tegen Suljovic speelde hij fantastisch. Zijn tegenstander, Dimitri Van den Bergh, verloor in zijn groep alleen van Rob Cross. ‘The Bullet’ mocht aan de wedstrijd beginnen en begon meteen met een 14-darter. Van den Bergh won leg 4 in 20 pijlen, nadat Bunting 40 doodgooide met 20 – dubbel 15. In de legs die Bunting begon bleef de Belg in het begin ook erg achter. Bij een stand van 4-4 wist hij echter toch goed mee te doen en zorgde hij voor de eerst break van de wedstrijd. Door zijn eigen leg vervolgens ook te houden ging hij met een 6-4 voorsprong de pauze in. Het niveau lag nog niet erg hoog, maar vanaf nu zou dit veranderen, zeker bij ‘The Dreammaker’. Een 12-darter bracht hem naar 7-5, terwijl een leg in 15 pijlen hem een 8-6 voorsprong opleverde. Leg 15 werd vervolgens een magische leg. Van den Bergh begon met 180, 180, gooide een 60, daarna een 57 en wist ook de dubbel 12 erin te prikken. Voor de vierde keer in de Grands Slam of Darts werd er zo een 9-darter gegooid. Bunting leek dit de das om te doen, in de leg erna miste zeven pijlen op een dubbel waarna Van den Bergh voor de eerste keer de kwartfinale van de Grand Slam haalde.

Bunting: 88.14/26.09%
Van den Bergh: 90.16/32.26

Gerwyn Price 10 – 5 Josh Payne 
Twee spierbundels mochten het tegen elkaar gaan uitvechten tijdens wedstrijd nummer twee. Gerwyn Price en Josh Payne doen qua spieren niet voor elkaar onder, lange tijd deden ze dit tijdens het potje darten ook niet. Price was scorend een stuk beter in de beginfase, maar door het missen van dubbels liet hij Payne toch in de wedstrijd komen. In de drie legs die Payne voor de pauze won kreeg Price in totaal vier pijlen op een dubbel. Finishes van 140 en 124 hielpen Payne echter aan de voorsprong. Price kwam snel weer terug door onder andere een 13-darter, maar Payne beet van zich af en dus was de stand bij de tweede onderbreking 5-5. Price bleef dubbels missen, maar in leg 12 wist hij dan toch een beslissende break te plaatsen. Bij een stand van 8-5 was het aan Payne om dubbels te missen, waarna Price een leg later de wedstrijd naar zich toetrok, 10-5.

Price: 93.37/41.67%
Payne: 84.10/29.41%

Rob Cross 7-10 Mensur Suljovic
Mensur Suljovic mag van geluk spreken dat hij het in wedstrijd drie op mocht nemen tegen Rob Cross. De Oostenrijker wist in zijn groep maar één van zijn drie wedstrijden te winnen, maar doordat Mitchell en Schindler het nog slechter deden plaatste hij zich toch voor de laatste 16. Ook nu was het niet overtuigend wat ‘The Gentle’ liet zien, maar ook nu weer wist hij toch door te gaan. Dit lag weer vooral aan zijn tegenstander. Cross miste in leg 5 zes pijlen op een dubbel, waardoor Suljovic met een gemiddelde van 85.22 4-1 voor kwam. Twee legs later miste Suljovic 110 op de bull, waardoor het niet 6-1 maar 5-2 werd. Cross versnelde even met twee 14-darters, waarna Suljovic met twee 16-darters weer uitliep naar 7-4. Weer pakte Cross daarna twee legs, maar met een 12-darter en een 92-finish kwam Suljovic toch met 8-6 voor. Bij een stand van 8-7 miste ‘Voltage’ vervolgens drie pijlen vanaf 40, waarna Suljovic zich met twee 15-darters verzekerde van de kwartfinale.

Cross: 92.23/26.92%
Suljovic: 93.63/43.48%

Peter Wright 6-10 Simon Whitlock
De avond werd afgesloten met een duel tussen ‘Snakebite’ en de ‘The Wizard’. Wright wist al zijn groepswedstrijden, ook al ging het niet gemakkelijk, te winnen, terwijl Whitlock een echte Houdini-act nodig had om de volgende ronde te behalen. Vandaag kwam hij geen moment in de buurt van het gemiddelde dat hij op de maandagavond gooide. Veel maakte dit voor hemzelf niet uit, aangezien Wright het hem de gehele wedstrijd niet moeilijk maakte. Whitlock begon goed, gooide een 108-finish om naar een 3-2 voorsprong te breaken en liet daarna niet meer los. Hij liep uit naar 6-3, gooide hier onder andere een 13-darter en kon de overwinning al ruiken. Wright deed nog iets terug met een 11-darter, maar de man uit Australië wist hierna toch weer uit te lopen, dit keer naar 8-4. Wright pakte nog eens twee legs, maar daarna was het toch over en uit voor de flamboyante Schot.

Wright: 93.86/31.58%
Whitlock: 94.79/40.00%

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.