Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van den Bergh wint Pro Tour titel na sterke finale vs Lewis

Vandaag begon de een-na-laatste Pro Tour-week van het jaar in Barnsley. Belangrijk prijzengeld moest gewonnen worden met het oog op het WK en de andere TV-toernooien van 2021. Players Championship 24 gaat van start!

Hoe verging de dag?

Het bleek een dag van hoog niveau te worden. Niet een maar twee 9-darters werden gegooid door respectievelijk Nathan Aspinall en Callan Rydz. Beiden wisten hun wedstrijd desondanks niet te winnen. Nathan Aspinall verloor in de eerste ronde met een 113.60 (!) gemiddelde van Keegan Brown, en ook Jeffrey de Zwaan moest in de eerste ronde afhaken. Wel liet de Hagenaar met een gemiddelde van 99.73 weer aardig spel zien sinds lange tijd. Bij de laatste 64 liet vooral Dimitri van den Bergh zijn kunsten zien. De belg won met overtuigend spel van een goed spelende Andrew Gilding. De laatste 32 werd het eindstation van Michael Smith die in een kraker tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis met 6-5 op de broek kreeg. De Belgen waren het meest overtuigend vandaag, twee van de vier tourkaarthouders behaalde de halve-finale en Mike de Decker steeg ook boven zich uit met het behalen van de laatste 16. Een Belgisch onderonsje tussen Van den Bergh en Huybrechts moest beslissen wie er in de finale mocht spelen. Van den Bergh won deze partij en gooide maar een partij onder de 104 gemiddeld over de dag heen; geweldig spel dus. Adrian Lewis werd de verrassende tweede finalist door Dave Chisnall te verslaan.

Finale

Dimitri van den Bergh heeft zijn tweede Pro Tour titel van het jaar te pakken. De Belg gooide in de finale opnieuw een sterk gemiddelde. Toch zal Adrian Lewis flink teleurgesteld terug kijken op deze finale, aangezien hij de eerste vier(!) legs op zijn naam schreef. Daarna zakte het ietwat en kwam de Belg tot 4-2, maakte Lewis nog 5-2, maar wist daarna geen enkele leg meer te winnen. Van den Bergh gooide de wedstrijd steady uit, terwijl Lewis het niveau niet meer kon bijbenen. Een 12-darter via een 160-finish was wellicht het knapste moment van de wedstrijd, terwijl de finale beslist werd naar 8-5 via tops.

Nederlanders

Een teleurstellende dag voor de Nederlanders. Michael van Gerwen behaalde het beste resultaat, hij verloor bij de laatste 16 van Ryan Searle. Een ronde eerder werd het eindstation van Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en Derk Telnekes. Ook Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen, Niels Zonneveld, Jermaine Wattimena, Berry van Peer en Kevin Doets pakken prijzengeld mee. Van Barneveld moest genoegen nemen met een 6-2 verliespartij tegen Jamie Hughes in de eerste ronde.

Uitslagen

Kwartfinales
Kim Huybrechts 6-3 Mickey Mansell
Dimitri van den Bergh 6-2 Rob Cross
Dave Chisnall 6-5 Krzysztof Ratajski
Adrian Lewis 6-2 Ryan Searle

Halve Finales
Adrian Lewis 7-4 Dave Chisnall
Dimitri van den Bergh 7-2 Kim Huybrechts

Finale
Dimitri van den Bergh 8-5 Adrian Lewis

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *