Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van den Boogaard komt net tekort tegen Burton, Noguera pakt eerste titel

Jesus Noguera en Stephen Burton hebben de titels verdeeld tijdens Challenge Tour 7 en 8. Patrick van den Boogaard kwam erg dichtbij zijn eerste titel, maar kwam in een beslissende leg net te kort. Lees hier meer.

Challenge Tour 7
Een verrassende nationaliteit in de finale: Jesus Noguera Perea (foto) uit Spanje wist zich voor zijn eerste PDC-finale te plaatsen. Vorig jaar maakte de 29-jarige Spanjaard zijn debuut op de Challenge Tour en liep hij maar net het WK mis via de Zuid Europese Qualifier, dit jaar hoopt hij zich verder te ontwikkelen. Hij speelde op weg naar de finale erg overtuigend. Geen één keer kwam hij onder de 90 gemiddeld uit. Hij begon met overwinningen op Peter Mitchell en Martin Atkins (beide 5-1), gevolgd door twee keer een 5-2 tegen Prakash Jiwa en Berry van Peer. Callan Rydz werd met 5-1 verslagen en met een gemiddelde van 103.4 was hij met 5-3 te sterk voor Stephen Burton. Zijn tegenstander in de finale was Mark Walsh. De UK-Open finalist uit 2005 haalde nog nooit een finale op de Challenge Tour maar vandaag was dan toch de dag. Hij versloeg Jack Main met 5-2, waarna ruime overwinningen volgden op David Taylor (5-0) en Stefaan Deprez (5-1). Geert de Vos, die eerder op de dag nog een 9-darter gooide, werd met 5-4 verslagen, waarna Nederlander Danny van Trijp met 5-2 aan de broek kreeg. James Barton werd met 5-2 verslagen, waarna Arjan Konterman in de halve finale niet tegen ‘Special Brew’ was opgewassen (5-3).

Noguera mocht aan de finale beginnen en hij schoot uit de startblokken. Met een 14-darter kwam hij op 1-0. Walsh kreeg niet eens de kans om echt in de wedstrijd te komen, want met een break in 13 pijlen en daarna zijn eigen leg in 14 racede de Spanjaard naar een 3-0 voorsprong met een gemiddelde van 109.98. Walsh kon daarna toch even op adem komen en pakte zijn eerste leg in 17 pijlen. Daar bleef het echter bij. Met een 15 en 14-darter sloeg Noguera in de laatste 2 legs toe, waardoor hij zijn eerste PDC-titel pakte. Het is zelfs de allereerste keer dat een Spanjaard een PDC-toernooi weet te winnen.

Jesus Noguera: 100.9/50%
Mark Walsh: 77.3/33%

Challenge Tour 8
Voor de eerste keer dit jaar wist een Nederlander de finale van een Challenge Tour toernooi te halen. Patrick van den Boogaard, vorige week nog debutant op de Euro Tour, haalde zijn eerste finale bij de PDC. Richard Corner werd in ronde één met 5-3 verslagen, waarna ook Prakash Jiwa (5-4) en Richie Howson (5-3) hun meerdere in de 24-jarige Nederlander moesten erkennen. Matthew Dennant werd in een beslissende leg verslagen terwijl Ian Whiters gemakkelijk aan de kant werd gezet, 5-1. In de halve finale werd er een 5-3 overwinning op Dave Prins geboekt. De tegenstander van Van den Boogaard is de finale was Stephen Burton. De Engelsman won in het eerste weekend als een toernooi en is na dit weekend ook de nummer 1 van de ranglijst. Burton begon met overwinnigen op Ryan Murray (5-2), Rusty-Jake Rodriguez (5-3) en Christoff van de Wal (5-1). Ook Niels Heinsoe (5-1) en Geert de Vos (5-2) werden aan de zegekar gebonden, waarna Rhys Griffin (5-4) en Kevin Garcia (5-2) de laatste 2 slachtoffers voor de finale waren.

Van den Boogaard mocht aan de finale beginnen, maar hij zag Burton met een 15-darter de eerste leg pakken. De Engelsman verdubbelde de voorsprong met een 19-darter. Van den Boogaard hield vervolgens zijn eigen leg en liet daarna de kans op 2-2 liggen. Hij miste tops, waardoor Burton op 3-1 kwam. Beide mannen gooiden een 18-darter, waarna de Nederlander met een 20-darter terugkwam naar 3-4. Met een sublieme 14-darter sleepte hij er zelfs een beslissende leg uit, die hij zelf mocht beginnen. Na 15 pijlen stond er echter nog 33 op het bord, waarna Burton met drie pijlen 40 uitgooide en zijn tweede titel van het jaar pakte. Een wreed lot voor Van den Boogaard, maar een goede ervaring voor de rest van het seizoen.

Stephen Burton: 84.2/38%
Patrick van den Boogaard: 86.5/27%

Nederlanders
Naast de finaleplaats van Van den Boogaard presteerde ook Arjan Konterman erg goed op deze zondag. Hij verloor tijdens het eerste toernooi van de dag pas in de halve finale van Mark Walsh (5-3). Vier spelers haalden de laatste 16. Berry van Peer (5-2 tegen Jesus Noguera), Danny van Trijp (5-2 tegen Mark Walsh) en Wim Hofsink (5-1 tegen Stephen Burton) deden dit tijdens Challenge Tour 7, Jimmy Hendriks (5-2 tegen Dave Prins) tijdens Challenge Tour 8. Co Stompé haalde tijdens het tweede toernooi van de dag knap de laatste 32. Hij verloor hier met 5-4 van Jimmy Hendriks.

Order of Merit
Na zijn tweede overwinning van het seizoen pakte Burton ruim de leiding, terwijl Noguera de top 4 binnenkomt en goede hoop heeft op een paar Players Championships.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *