Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Van der Boon en Van den Herik verrassen WK Jeugd Qualifier in Leeuwarden

Afgelopen middag werd in Leeuwarden de WK Jeugd Qualifier gespeeld in Leeuwarden. Uiteindelijk kwamen 26 spelers in actie in de hoofdstad van Friesland.  

Er waren twee tickets te verdelen voor het PDC Jeugd WK op 4 november in Wigan. De finalerondes ging tussen Finn Kalsbeek en Jamai van den Herik en Gauke van der Boon en Mike de Kruijff. Kalsbeek kwam in zijn finale 1-0 voor, maar zag de 16-jarige Van den Herik 3 legs op een rij pakken voor een 3-1 voorsprong. Kalsbeek kwam goed terug tot 3-3, maar door goede finishes van o.a. 99 en 90 plaatste Van den Herik zich voor het PDC Jeugd WK. Eerder op de dag was hij te sterk voor Marcel Bus (6-3), Patrick Bus (6-4) en Joost Geurts (6-4).

De andere finale ging tussen de Fries Gauke van der Boon en Mike de Kruijff. Van der Boon begon erg sterk en brak De Kruijff in de eerste leg. In de tweede leg gooide Van der Boon 110 uit voor een 2-0 voorsprong. Tot 3-2 hield Van der Boon de voorsprong, in de zesde leg brak de Kruijff terug voor 3-3. In de zevende en achtste leg profiteerde de Fries van de missers op de dubbel van zijn tegenstander, waardoor Van der Boon op 5-3 kwam. In de negende leg miste Van der Boon 3 matchdarts, waardoor De Kruijff terug kwam tot 5-4. In de tiende leg hield Van der Boon zijn zenuwen in bedwang en plaatste zich zo voor het PDC Jeugd WK! Eerder op de dag van Van der Boon al te sterk voor Arcangelo Tardo (6-0), Ruben Bouma (6-0) en Danny Jansen (6-1).

Kwartfinales:
Finn Kalsbeek 6-5 Gait Vermeer
Jamai van den Herik 6-4 Joost Geurts
Mike de Kruijff 6-3 Moreno Blom
Gauke van der Boon 6-1 Danny Jansen

Finalerondes:
Jamai van den Herik 6-3 Finn Kalsbeek
Gauke van der Boon 6-4 Mike de Kruijff

Image courtesy of FOTO: Richard Ruijg (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van der Boon en Van den Herik verrassen WK Jeugd Qualifier in Leeuwarden