Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Christian Kist

Van der Velde en Kist succesvol op Challenge Tour

Na de eerste titel van Wesley Plaisier op de vrijdag, heeft Jurjen van der Velde zaterdagmiddag zijn tweede Challenge tour-titel gewonnen. Ook Christian Kist was succesvol door zijn eerste PDC-titel te pakken. Lees hier meer.

Challenge Tour 18

172 spelers begonnen zaterdagochtend aan Challenge Tour 18 in Leicester. Gian van Veen kende een enorme zware loting met Stephen Burton en Robert Owen. Beide wedstrijd wist hij echter te winnen, waar hij landgenoot Danny van Trijp enorm mee hielp op het oog op een tourkaart en WK-plek. Van Veen verloor vervolgens een ronde later van Van Trijp, die een gemiddelde van 100 noteerde. Hij ging pas bij de laatste 16 met 5-1 onderuit tegen Daniel Klose.

De laatste 16 was ook het eindstation voor David Pallett en Thibault Tricole. Scott Williams, Graham Usher en twee Nederlanders wisten wél door te stoten naar de kwartfinales. Beide Nederlanders wisten uiteindelijk ook de finale te bereiken; Patrick Peters en Jurjen van der Velde. Peters was op weg naar de finale te sterk voor Steve Haggerty (5-4), Michael Baker (5-2), Chas Barstow (5-3), Pete Burgoyne (5-1), Jan Hlavácek (5-1) en Graham Usher (5-3). Van der Velde stond in zijn tweede Challenge Tour-finale van het jaar en dit ging ten koste van Alan Norris (5-1), Joshua Sinkovits (5-2), Peter Jacques (5-2), David Pallett (5-3), Alan Tabern (5-0) en Daniel Klose (5-2).

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee, waaronder een 120-finish van Peters. In leg 4 maakte Van der Velde een gaatje, met een 17-darter brak hij naar een 3-1 voorsprong. Van der Velde verzilverde de break niet. Met een 82-finish brak Peters meteen terug en zorgde met een 117-finish ervoor dat de finale weer in evenwicht kwam; 3-3. Leg 7 en 8 gingen met de darts mee, waardoor een allesbeslissende leg de doorslag moest geven. Van der Velde mocht de laatste leg starten en had met scores van 140 en 134 het initiatief duidelijk te pakken. Met een 17-darter pakte de Groninger zijn tweede titel op de Challenge Tour!

Jurjen van der Velde: 89,06 / 50%
Patrick Peters: 86,36 / 67%

Challenge Tour 19

Later op de zaterdagmiddag gingen dezelfde 172 spelers van start voor het negentiende toernooi van dit jaar. Het werd een teleurstellende einde van de dag voor een aantal Nederlanders. Zo verloren Jelle Klaasen, Jurjen van der Velde, Gian van Veen en Patrick van den Boogaard in de eerste twee rondes van het toernooi.

Bij de laatste 64 aangekomen verloren we wederom een aantal topspelers. Danny van Trijp verloor van Christian Kist (5-4), Wesley Plaisier verloor van Justin Smith (5-1) en Matthew Edgar (5-1) kon het niet bolwerken tegen Danny Lauby. Van de top 5 van de Order of Merit vooraf het toernooi, waren alleen Scott Williams, Robert Owen en Stephen Burton nog over. Wisten de heren te profiteren? Owen en Burton verloren in de laatste 32, terwijl Williams een ronde later verloor van Karel Sedlacek. Geen grote veranderingen in de top van de rankings dus.

Vier verschillende nationaliteiten bleven er over in de halve finales; Nederland (Christian Kist), Tsjechië (Karel Sedlacek), Hong Kong (Kai Fan Leung) en Amerika (Danny Lauby). In de kwartfinales werden nog twee Fransen (Thibault Tricole & Jacques Labre) uitgeschakeld. Kist versloeg Sedlacek met 5-3, terwijl Lauby met een gemiddelde van 97 met 5-0 won van Leung.

In de finale gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg plaatste Kist de eerste break van de partij door 73 uit te gooien. Dit volgde hij op met een leg met twee keer 180 om uiteindelijk in 17 darts op een 3-1 voorsprong te komen. De resterende legs gingen allemaal met de darts mee. Lauby hield zijn eigen legs 21 en 15 darts, terwijl Kist met een 18 en 14-darter zijn allereerste PDC-titel op zijn naam schreef (5-3)!

Christian Kist: 79,87 / 38%
Danny Lauby: 82,45 / 33%

Nederlanders

Het was opnieuw een prima dag voor de Nederlanders op de Challenge Tour. Jurjen van der Velde en Christian Kist pakten de titels, terwijl Patrick Peters de runner-up werd in het eerste toernooi van de dag. Tijdens het eerste toernooi wist Danny van Trijp de laatste 16 te bereiken. Tijdens Challenge Tour 19 bereikte Jeroen Mioch de kwartfinales, voor Tonny Veenhof en Martijn Dragt zat de dag erop bij de laatste 16.

Order of Merit

Na 19 van de 24 toernooien leidt Scott Williams nog altijd ruim de Order of Merit. Robert Owen en Danny van Trijp hebben voorlopig een WK-plek en een tourkaart voor de aankomende twee jaar in handen. Jurjen van der Velde en Christian Kist zijn met hun titels opgeklommen naar de vijfde en achtste plaats en maken goede kans om aan de laatste Players Championships van 2022 deel te nemen.

  1. Scott Williams 7350
  2. Robert Owen 5500
  3. Danny van Trijp 5450
  4. Stephen Burton 5000
  5. Jurjen van der Velde 4850
  6. Karel Sedlacek 4700
  7. David Pallett 4350
  8. Christian Kist 3900
  9. Kenny Neyens 3750
  10. Andy Jenkins 3350
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *