Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jurjen van der Velde

Van der Velde grijpt vijfde PDC-titel, Barry blijft winnen

Keane Barry bleek net als vrijdag moeilijk te verslaan. De Ier won zijn tweede titel van het weekend, terwijl ook Jurjen van der Velde weer eens mocht zegevieren. Lees hier meer.

Keane Barry pakt dubbel in Milton Keynes

Keane Barry, die gister al het tweede toernooi won, ging rustig verder met waar hij mee bezig was in Milton Keynes; winnen. De Ier bereikte zijn tweede finale van het weekend en verloor onderweg naar de finale slechts tien legs. In de finale trof hij de Pool Sebastian Bialecki, die in de halve finale afrekende met Wessel Nijman; 5-4. Nijman kwam in de kwartfinales nog goed weg tegen de wereldkampioen bij de dames, Beau Greaves. Nadat ze Danny Jansen al met 4-0 had uitgeschakeld, kreeg ze tegen Nijman ook drie matchdarts. Die werden echter gemist, waardoor Nijman de halve finale bereikte.

In de finale wist ‘Dynamite’ net als in de halve finale geen enkele leg te verliezen. Met twee 15-darters zette Barry direct de toon. Met een 17-darter hield Barry zijn eigen leg, waarna Bialecki opnieuw niet zijn eigen leg kon houden. De Pool miste zijn eerste pijl op de dubbel en werd direct afgestraft doordat Barry dubbel 4 wist te raken. In de vijfde leg trok Barry de finale meteen naar zich toe en sloeg daarmee een groot gat in het klassement.

Van der Velde zegeviert, Barry gestopt door Bialecki

In het vierde toernooi van het weekend leek de gewonnen reeks van Keane Barry te stoppen bij de laatste 16. Barry kwam 3-0 achter tegen Wessel Nijman, maar de Nederlander vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Barry won de laatste vier legs om toch naar de kwartfinales te gaan. Daarin nam Sebastian Bialecki revanche van de verloren finale eerder op de dag. De Pool wist een 4-2 achterstand goed te maken en won uiteindelijk nog met 5-4.

Bij de halve finales waren er nog twee PDC-tourkaarthouders in de race om de eindzege te grijpen; Jurjen van der Velde en Leighton Bennett. Beide spelers wisten hun halve finale ook eenvoudig te winnen. Van der Velde bereikte de finale door een whitewash te produceren tegen Lloyd Walker, terwijl Bennett slechts één leg verloor tegen Bialecki. In de eerste leg van de finale miste Bennett meerdere pijlen op de dubbel, waar Van der Velde direct van wist te profiteren. Hetzelfde gebeurde in de derde leg, waardoor de Groningen uit liep naar een 3-0 voorsprong. Met finishes van 52 en 72 (14 pijlen) trok Van der Velde de finale met 5-0 naar zich toe en schreef zo voor de derde keer een Development Tour-titel op zijn naam.

Nederlanders

Naast de winnende Jurjen van der Velde wisten Gian van Veen en Wessel Nijman ook prima te presteren in Milton Keynes. Van Veen behaalde een kwartfinale en een laatste 16, terwijl Nijman het nog iets beter deed met een halve finale en een laatste 16. Danny Jansen (2x), Revelino Dubois en Angelo Balsamo konden ook terugkijken op een prima dag doordat ze allemaal minimaal één keer de laatste 16 bereikten.

Uitslagen

Development Tour 3
Kwartfinales
Lennon Cradock 5-3 Gian van Veen
Keane Barry 5-1 Owen Maiden
Wessel Nijman 5-4 Beau Greaves
Sebastian Bialecki 5-0 Harry Gregory

Halve finales
Keane Barry 5-0 Lennon Cradock
Sebastian Bialecki 5-4 Wessel Nijman

Finale
Keane Barry 5-0 Sebastian Bialecki

Development Tour 4
Kwartfinales
Lloyd Walker 5-2 Kieran Thompson
Jurjen van der Velde 5-1 Nathan Girvan
Sebastian Bialecki 5-4 Keane Barry
Leighton Bennett 5-1 Dominik Grüllich

Halve finales
Jurjen van der Velde 5-0 Lloyd Walker
Leighton Bennett 5-1 Sebastian Bialecki

Finale
Jurjen van der Velde 5-0 Leighton Bennett

Stand Development Tour

Na vier toernooien heeft Keane Barry een flink gat geslagen met de rest van het veld. Daarachter volgen vier Nederlanders in de top 8. Aan het einde van het seizoen wint de top twee een tourkaart, terwijl de winnaar ook een ticket verdiend voor de Grand Slam of Darts.

  1. Keane Barry 6000
  2. Danny Jansen 3100
  3. Jurjen van der Velde 2900
  4. Sebastian Bialecki 2050
  5. Gian van Veen 1800
  6. Wessel Nijman 1350
  7. Beau Greaves 1200
  8. Dominik Grüllich 1075
Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *