Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van der Velde, Rietbergen en Van Bijnen winnen slecht bezette NDB

Vandaag stond opnieuw een NDB-ranking gepland. Dit keer speelde het zich af in Zutphen. Vanwege de lage opkomst bij de junioren, werden alle disciplines van de jeugd in een poulefase gespeeld.

Aspiranten
27 aspiranten stonden aan de start van de Open Stedendriehoek. Alle favorieten gingen naar de winnaarsronde, behalve Bart Neggers. Hij moest de verliezersronde spelen.

In de kwartfinale werden Massimo Balsamo en Bradley Roes verrassend uitgeschakeld. Massimo Balsamo verloor van Sydney de Vries (3-2) en Bradley Roes moest zijn meerdere erkennen in Tinus van Tiel. In de halve-finale stoomde De Vries door, door Boelens te verslaan (3-0). En ook Pim van Bijnen mocht opnieuw de finale spelen door Tinus van Tiel te verslaan. Ook in de finale verloor Van Bijnen niet. De winnaar van de Dutch Open won met 3-1 van Sydney de Vries en verstevigd zijn koppositie op de NDB-ranking.

Halve finale:
Pim van Bijnen 3-0 Tinus van Tiel
Sydney de Vries 3-0 Karsten Boelens

Finale:
Pim van Bijnen 3-1 Sydney de Vries

Meisjes
13 meisjes mochten aantreden op het NDB-toernooi. Een bedroevend aantal. Veel verrassingen waren er niet. Dat Layla Brussel verloor van Romy Vermeulen (1-3) was dan nog de grootste verrassing. In de halve-finales wist Rosanne van der Velde met 3-2 te winnen van Cheyenne Doddema, en won Lerena Rietbergen met maximale cijfers van Romy Vermeulen (3-0).

In de finale had Lerena Rietbergen opnieuw geen moeite en won met 3-1 van Rosanne van der Velde. Ze pakte haar derde titel van het seizoen.

Halve-finales:
Lerena Rietbergen 3-0 Romy Vermeulen
Rosanne van der Velde 3-2 Cheyenne Doddema

Finale:
Lerena Rietbergen 3-1 Romy Vermeulen

Junioren
61 deelnemers bij de junioren, wat betekende dat er in poules werd gestart. Alle favorieten wisten de poule door te komen, behalve Wesley Hurrebrink, die daarentegen wel de verliezersonde wist te winnen.

Bij de laatste 32 werden al direct een aantal goede darters uitgeschakeld. Zo verloor Keanu van Velzen van Duncan Oele (3-1), wist Levy Frauenfelder niet te winnen van Bram van Dijk (3-1) en ook Finn Kalsbeek en Sytze Terpstra verloren.

Bij de laatste 16 strandde Owen Roelofs opvallend. De nummer 2 van Nederland verloor van Ricardo van der Vloed met 3-1. Opvallende nog was de uitschakeling van Danny Jansen. Jansen verloor, nadat hij al in de poule van Kevin Lasker verloor, van Angelo Balsamo met 3-1.

Uiteindelijk gingen de halve-finales tussen Kevin Lasker en Luke van der Kwast, en tussen Marcel Bus en Jurjen van der Velde. In de eerste wedstrijd wist Van der Kwast met ruime cijfers te winnen (3-0). Bus vs Van der Velde leek een stunt te worden, maar na een voorsprong van 2-0 verloor Bus alsnog met 3-2. De finale werd zonder moeite gewonnen door Jurjen van der Velde (4-1) van Luke van der Kwast.

Halve-finale:
Jurjen van der Velde 3-2 Marcel Bus
Luke van der Kwast 3-0 Kevin Lasker

Finale:
Jurjen van der Velde 4-1 Luke van der Kwast

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *