Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Van der Velde/Van der Kwast en Greaves/Reeves winnen Europese koppeltitels

Afgelopen middag werden de finales gespeeld van de koppeltoernooien bij de jongens en meisjes. Lees hier de wedstrijdverslagen terug. 

Om 13:00 uur Nederlandse tijd stond de koppelfinale bij de jongens op het programma. Jurjen van der Velde en Luke van der Kwast namen het op tegen de Tsjechen Vilem Sedivy en Thomas Houdek. De finale begon matig met een 22-darter in de eerste leg voor de break voor de Tsjechen. De break werd verzilverd met een 149-finish door Houdek voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, waaronder een 56-finish van Van der Velde en een 78-finish voor de Tsjechen. In de vijfde leg misten Sedivy en Houdek een aantal matchdarts, waarvan de Nederlanders goed van profiteerden. Ze hielden hun eigen leg en met een 19-darter brak het Nederlandse koppel terug tot 3-3. In de beslissende leg hadden alle spelers last van spanning, maar uiteindelijk wist Van der Velde met zijn laatste pijl de dubbel te gooien en zo zijn Van der Velde en Van der Kwast de nieuwe Europees kampioen koppels!

Om 13:45 uur begon de koppelfinale bij de meisjes die ging tussen Beau Greaves/Shannon Reeves uit Engeland en Sophie McKinlay/Chloe O’Brien. Het Engelse koppel begon beter, want ze wonnen de eerste twee legs voor een 2-0 voorsprong. McKinlay/O’Brien kwamen sterk terug, want het werd 2-2 in legs na 4 gespeelde legs. Legs 3 en 4 gingen met de darts mee, waardoor er hier ook een beslissende leg gespeeld moest worden. In de zevende leg misten alle dames matchdarts, maar het was Shannon Reeves die de beslissende dubbel wist te gooien! Greaves en Reeves verdedigden hiermee hun Europese koppeltitel!

Image courtesy of FOTO: NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *