Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Bradley van der Velden

Van der Velden naar Lakeside, ook Fochesato naar finale

Bradley van der Velden heeft zich geplaatst voor de halve finales van het WDF WK Jeugd op Lakeside. Bij de meisjes maakt Aurora Fochesato haar naam waar.

Jongens

Met vier plekken te verdienen op Lakeside begonnen 88 spelers aan het WDF WK Jeugd. Luke Littler, die ook al de finale van de World Masters haalde, leek op voorhand al de grote favoriet. Met Peter Stewart Jr., de andere finalist van de World Masters, en Kaden Anderson kreeg hij echter twee sterke Amerikanen op zijn pad. Met 4-2 was hij Stewart de baas, waarna hij tegen Anderson maar nipt dubbel 12 miste voor een 9-darter. De Engelsman won alsnog en liet weer zien wie de beste jeugdspeler ter wereld is.

Voor de andere drie plekken leek er meer strijd te zijn. Bradley van der Velden, die ook al de halve finale van de World Masters haalde, leek één van de kanshebbers. De nog maar 14-jarige Nederlander verloor op weg naar de kwartfinale maar twee legs, waarna hij in deze partij Johnny Stewart met 5-1 klopt en zijn plek op Lakeside boekte. Kieran Thompson, finalist op de World Masters, haalde de kwartfinale ook, maar ging daar verrassend onderuit. De Duitser Mats Theobald versloeg hem, waardoor er ook volgend jaar weer een Duitser naar de halve finale mag. Adam Dee maakte het viertal compleet. De Ier versloeg bij de laatste 32 Andras Borbely, voorafgaand één van de favorieten, waarna ook nog het supertalent Leighton Bennett werd verslagen. Yorick Hofkens was zijn laatste slachtoffer: 5-3.

Kwartfinales
Adam Dee 5-3 Yorick Hofkens
Bradley van der Velden 5-1 Johnny Stewart
Luke Littler 5-3 Kaden Anderson
Mats Theobald 5-3 Kieran Thompson

Meisjes

Paige Pauling had de eerste twee dagen huis gehouden bij de meisjes, maar tijdens het WK kwam er snel een einde aan de Engelse. Met Aurora Fochesato trof ze bij de laatste 16 nog één van de topfavorieten: de Italiaanse was met 4-2 te sterk. Fochesato kwam daarna niet meer in de problemen. Ella Williams werd in de kwartfinale verslagen (4-1), waarna Chantal Tessin in de halve finale met 5-2 klop kreeg. Het supertalent treft in de finale de verrassende Krisztina Turai. De Hongaarse versloeg bij de laatste 16 Lauren Stokoe (4-1), waarna ook Sophie McKinlay (4-3) en Jana Leys (5-2) verslagen werden. Een internationale finale dus: Italië vs Hongarije.

Halve Finales
Krisztina Turai 5-2 Jana Leys
Aurora Fochesato 5-2 Chantal Tessin

Finale (Tijdens WDF WK)
Krisztina Turai vs Aurora Fochesato

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *