Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van der Voort baalt van slechte eigen leg: ‘Daar moet je de druk ophouden’

Vincent van der Voort werd zondagmiddag uitgeschakeld op het WK, na een spannende derde ronde partij tegen Chris Dobey die met 4-3 won. Na afloop sprak Van der Voort met Arjan van der Giessen van RTL7Darts.

“Als je over de hele wedstrijd kijkt, dan was hij de betere. Het was voor mij heel hard werken en proberen bij te blijven. Op gegeven moment kom ik hem voorbij en dan mag je zelf beginnen om 3-2 en dan gooi ik zo’n zaadleg. Daar moet je de druk ophouden”, aldus een balende Van der Voort.

Dobey kwam dit toernooi zonder verwachtingen binnen en dan hielp hem, want Van der Voort voelde toch druk. “Hij gaat heel vrij uit, hij heeft die druk nog niet wat andere spelers wel hebben. Je voelt altijd druk. Het ging gewoon voor geen meter. Dan is het hard werken en toen dacht ik nog even om hem met hard werken er nog uit te slepen. Dan kom ik 3-2 voor in sets en dan denk ik, nu heb ik je liggen. Dan gooi zo’n verschrikkelijke zaadleg. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

In de beslissende set miste de Nederlander 3 darts op de dubbel om meteen te breaken in de eerste leg, Dobey hield alsnog zijn eigen leg en won uiteindelijk ook de wedstrijd. “Dat zijn de momenten waar je in kunt stappen en als je in vorm bent gooi je die dingen erin. Dan geef je je tegenstander het idee dat het lastig wordt. Als je faalt dan krijgt hij het idee dat ik ga winnen vandaag.”

Image courtesy of FOTO: Petra Šolara
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.