Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort door na een spannende partij met beslissende leg

Vincent van der Voort wint net aan van een goed spelende Martin Schindler. Beide heren waren goed en het was spannend, maar de Nederlander won met een knappe 121 finish met 6-5. Lees hier meer.

De wedstrijd werd begonnen door Van der Voort. Hij mist meteen twee pijlen op d20, waardoor Schindler pijlen kreeg op 36. Hier gebruikte hij er twee voor en brak de Nederlander in de eerste leg. In de volgende leg brak Van der Voort terug met een 47 finish en maakte het weer gelijk. Naar mate de partij forderde, ging Van der Voort steeds makkelijker de triples raken en met een nette 97 finish kwam hij 2-1 voor. Hierna wist hij 44 uit te gooien voor een 3-1 voorsprong. De Nederlander stond goed te gooien en zette hem weg op 83. Deze moest hij proberen uit te gooien op de bull, maar miste deze. Hierna checkte de Duitser d5 en het werd 3-2. Ook wist hij 96 uit te gooien op dubbel 9, waardoor de score weer gelijk kwam te staan. 

In het tweede gedeelte van de partij ging het hard tegen hard. Schindler kwam op 122 te staan, maar miste de bull. Vervolgens wist Van der Voort 68 niet uit te gooien, maar verassend genoeg gooide de Duitser zich dood op 45. Hierdoor kreeg ’The Dutch Destroyer’ nog 3 pijlen op d20, die hij gelijk met de eerste wist te raken. Het werd 4-3 voor de Nederlander. Ook in de leg hierna was Van der Voort de betere en opnieuw checkte hij met d20. Het werd 5-3. Hij was er bijna, maar moest nog een leg. Na 9 pijlen stonden beide heren op 121. Als eerst mocht Van der Voort dit gaan proberen. Hij zette hem weg op d20, maar Schindler wist hem uit te gooien met T20, T11, D14. Hiermee gooide hij een 12-darter om 5-4 te maken. Het werd super spannend en ook de tiende leg ging naar Schindler. In de beslissende leg gooide Van der Voort 120, doordat een pijl uit de triple viel. Hiermee zette hij hem weg op 121. Hij gooide T20, 11 en raakte de bull perfect in het midden! Vincent van der Voort is door naar de volgende ronde met een 6-5 winst op Martin Schindler. 

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Martin Schindler: 98.16 / 29.41%
Vincent van der Voort: 99.45 / 60%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *