Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort wint Nederlands onderonsje

In de laatste partij van de middag namen Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp het in de tweede ronde tegen elkaar op. Lees hier alles terug over die partij.

Uitstekende start Meulenkamp

Ron Meulenkamp startte in deze wedstrijd een stuk beter dan in de wedstrijd tegen Boris Krcmar. Tegen Krcmar gooide Meulenkamp in de eerste set 78.29, deze wedstrijd is dat al 96.59. Meulenkamp begon dus sterk aan de wedstrijd, terwijl Vincent van der Voort veel moeite had in de eerste set. Scorend was het al niet goed en als hij op een dubbel terecht kwam, was ook dit nog moeizaam. Ron Meulenkamp begon met een 14-darter en een 15-darter en nam zo het initiatief in de set van Van der Voort. Dit gaf Meulenkamp ook niet meer weg en zo won Meulenkamp de set met 3-1.

Meulenkamp zet door

De tweede set werd begonnen door Meulenkamp, maar Van der Voort kreeg de kans om meteen te breaken. Een 52-finish werd gemist, waardoor Meulenkamp met zijn tweede 68-finish op 1-1 kwam. Van der Voort antwoordde goed, met een 13-dart hield hij zijn eigen leg. In de derde leg stond Van der Voort na 12 darts op 32, maar dankzij een magistrale 144-finish kwam Meulenkamp 2-1 voor. Een leg later produceerde Meulenkamp een 13-darter en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in sets.

Van der Voort vecht zich terug

Van der Voort kwam goed uit de laatste pauze, met een 93-finish in 14 darts hield hij zijn eigen leg. Met een 17-darter hield Meulenkamp ook weer eenvoudig zijn eigen leg. In de derde leg produceerde de geplaatste Nederlander een 171-finish en hield in 13 darts zijn eigen leg. Een leg later miste Meulenkamp een 63-finish op dubbel 12, waardoor Van der Voort via dubbel 8 zijn eigen set won met 3-1.

Meulenkamp begon aan set 4, maar miste drie pijlen op de dubbel. Van der Voort profiteerde gooide zijn zesde pijl op de dubbel erin. De Nederlander wist de break te verzilveren door een 14-darter te gooien om 2-0 voor te komen. Meulenkamp miste in zijn eigen leg tops voor een 80-finish, waarna ‘The Dutch Destroyer’ er met een 68-finish 2-2 in sets van maakte.

De vijfde en beslissende set werd begonnen door Van der Voort, maar het was ‘The Bomb’ die de eerste kans kreeg op een dubbel. Een 121-finish werd op de bull gemist, waarna Van der Voort voor het eerst op voorsprong kwam in de wedstrijd met een 57-finish. Met een 18-darter hield Meulenkamp met pijn en moeite zijn eigen leg. In de derde leg produceerden beide heren een maximale score, maar was het Van der Voort die in 13 darts op matchpoint kwam. Meulenkamp gooide een 16-darter en zo moest er een allesbeslissende leg komen om te beslissen wie er na kerst terug mag komen. Van der Voort begon de leg en gooide in zijn derde beurt zijn vierde 180’er. De man uit Purmerend bleef koel en maakte de comeback in 14 darts compleet!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 95,49 / 40,74%
Ron Meulenkamp: 93,76 / 45%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *