Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort geeft 5-0 voorsprong uit handen

Vincent van der Voort leek eenvoudig de laatste 16 van de Gibraltar Darts Trophy te bereiken, maar gaf een ruime voorsprong toch uit handen tegen Nathan Aspinall. Lees hier meer.

Vincent van der Voort begon sterk aan de wedstrijd, waar Nathan Aspinall erg slecht startte. De Nederlander won de eerste leg van de wedstrijd in 13 darts. In de tweede leg kreeg Aspinall 4 pijlen om er 1-1 van te maken, maar miste. Van der Voort stapte in en brak met een 97-finish naar 2-0. De volgende drie legs gingen ook allemaal naar de Nederlander, waardoor het al snel 5-0 stond. Van der Voort won deze drie legs in 16,17 en 15 pijlen.

In de zesde leg kwam Aspinall dan toch op het scorebord, dit deed hij in 13 darts. Een leg later kreeg ‘The Dutch Destroyer’ zijn eerste matchdarts, echter miste hij 5 keer. Hierdoor kon Aspinall via dubbel 8 terug breaken om met een 121-finish in zijn eigen leg er 5-3 van te maken. Een matige leg volgde van Van der Voort, Aspinall ging beter scoren en zorgde met een 14-darter ervoor dat de tweede break ook werd ongedaan gemaakt. In leg 10 kwam ‘The Asp’ op gelijke hoogte, via dubbel 16 werd het 5-5.

De allesbeslissende elfde leg werd begonnen door Van der Voort en startte sterk met 140 en 100. Echter deed Aspinall dit nog iets beter met scores van 139, 137 en 140. Aspinall stond na 12 darts op 25, maar miste zijn eerste twee matchdarts op dubbel 8. Van der Voort kreeg opnieuw de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Opnieuw miste hij twee matchdarts, dit keer werd hem het ook fataal. Aspinall gooide met zijn laatste pijl dubbel 8 en maakte daarmee één van de grootste comebacks op de Euro Tour compleet; 0-5 naar 6-5!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 86,11 / 27,3%
Vincent van der Voort: 91,52 / 35,7%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *