Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort in straight sets naar volgende WK-ronde

In de eerste wedstrijd van de dinsdagavond kwam ook meteen de eerste Nederlander in actie. Vincent van der Voort mocht het in zijn tweede ronde partij opnemen tegen Adam Hunt, die in de eerste ronde te sterk was voor Boris Krcmar.

Van der Voort houdt stand in eerste set

Van der Voort mocht de avondsessie aftrappen en de Nederlander vloog met een 180-score uit de startblokken. Met een 17-darter behield Van der Voort de eerste leg. In de tweede leg miste Van der Voort de kans om te breken vanaf 150, waarna Hunt de dubbel 5 raakte en de stand in legs gelijk trok. Hunt trok wel het initiatief in leg 3 naar zich toe en wist Van der Voort te breken via de dubbel 20. Van der Voort liet het hier echter niet bij zitten en zette meteen de achtervolging in. Met een 15-darter wist de Nederlander meteen terug te breken. Van der Voort zette de sterke lijn door en liep in het begin van de vijfde leg meteen weg bij Hunt. Met een 17-darter ging de vijfde leg en dus ook meteen de eerste set naar Vincent van der Voort.

Twee ijzersterke legs niet genoeg voor Hunt

Waar Van der Voort meteen een 180-score gooide in zijn eerste leg van de partij, gooide Adam Hunt er 2 in de eerste leg van de tweede set. Met een 12-darter ging de leg in no-time naar de Engelsman. Ook in de tweede leg gooide Hunt tweemaal een maximale 180-score. Hunt volgde zijn 12-darter op met een 13-darter en wist hiermee Van der Voort te breken. Ondanks de 2-0 achterstand gooide Van der Voort geen slechte set. In de derde leg wist Van der Voort terug te breken en bleef de Nederlander in de set. Met een 18-darter verzilverde “The Dutch Destroyer” de break en moest weer een vijfde leg uitkomst bieden. Hunt leek in de vijfde leg de zenuwen niet de baas te kunnen, terwijl Van der Voort steady bleef doorgooien. Toch miste Van der Voort 5 darts voor de break, waarna Hunt zijn beurt verpeste vanaf 38. Van der Voort raakte de dubbel 5 en kwam op een 2-0 voorsprong in sets.

Straight sets voor Van der Voort

Na de tweede onderbreking was het Van der Voort die de wedstrijd hervatte. Hij kreeg ook meteen de kans om de leg te behouden, maar miste meerdere darts vanaf de dubbel 18. Omdat Hunt vanaf 80 zijn tweede pijl boven het bord gooide en dus niet uit kon, mocht Van der Voort terugkomen en werd de 1-0 in legs op het scorebord gezet. Met een mooie 106-finish in 15 darts wist Van der Voort zijn tegenstander te breken en leek de wedstrijd zo goed als beslist. Van der Voort had nog maar 1 van de eerste 3 legs nodig, waarvan hij er zelf 2 mocht beginnen. Van der Voort had echter nog maar 1 leg nodig om het klusje te klaren. Hunt zette met een 180-score nog wel even aan, maar met een 14-darter besliste Van der Voort de partij in zijn voordeel!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 89,55 / 27,3%
Adam Hunt: 92,01 / 36,4%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *