Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort in tweede ronde: ‘Mijn eerste pijl zat vaak goed’

Vincent van der Voort wist maandagavond in de eerste ronde van de World Matchplay met 10-6 te winnen van Dave Chisnall. Van der Voort bereikte sinds 2011 weer eens de tweede ronde van het toernooi. De Nederlander kwam langs bij Arjan van der Giessen voor een interview.”

Vincent van der Voort speelde vorige week een matige PDC Summer Series, waardoor er nog wat werk moest verricht worden voor de World Matchplay. Vanaf 5-5 tegen Chisnall ging de Nederlander echt beter spelen, zo vertelde hij dat ook in het interview van RTL7 Darts. “Vooraf in het interview zei ik al dat je niet weet waar je staat. Vorige week viel me echt zwaar tegen. In de wedstrijd was het in het begin echt onwennig, maar bij 5-5 dacht ik wel van ‘Ik heb wel een kans om te winnen vandaag.'”

Van der Voort wist maandagavond vaak de eerste pijl in de triple te gooien of net erboven, en dat is een belangrijk aspect in het spel van de Purmerender. “Met mijn spel is dat zeker belangrijk, als die eerste pijl goed zit, er net boven of er in. Dat weet ik dat ik het iedereen moeilijk kan maken, maar als die eerste pijl mis is, dan wordt het heel lastig voor mij en dan wordt het hard werken. Gelukkig zat mijn eerste pijl vanavond goed.”

“Ik had het publiek tegen vandaag, dat is ook jammer”, grapte Van der Voort nog in het interview. Het toernooi werd immers gegooid zonder publiek, maar met behulp van een bandje met virtueel publiek.

Vincent van der Voort neemt in de tweede ronde op woensdagavond op tegen Daryl Gurney. Hij won zijn eerste ronde met 10-5 van Ricky Evans.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *