Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort klopt Noppert in Nederlands onderonsje

Vincent van der Voort steekt in uitstekende vorm. De Nederlander haalt de kwartfinales op de Players Championship Finals door Danny Noppert met 10-7 te verslaan.

Al voor de vijfde keer dit weekend stond twee Nederlanders tegenover elkaar op de Players Championship Finals. Bij de laatste 16 was het de beurt aan Danny Noppert en Vincent van der Voort. Van der Voort trof in ronde één met Klaasen ook al een landgenoot. Beide mannen speelden een sterke partij in de middag en dat beloofde dus veel. Met een 15-darter zette Noppert meteen de toon. Van der Voort reageerde met een leg in hetzelfde aantal pijlen.

Van der Voort slaat gat

Vanaf 112 miste Noppert in zijn eigen leg tops, waarna VVDV met een 91-finish optimaal profiteerde. De break verzilveren lukte echter niet: Noppert herstelde de schade met een 19-darter. In zijn eigen leg was de Fries daarna niet in 15 pijlen uit, waardoor het nu weer aan Van der Voort was om te profiteren. Een 15-darter later stond er dan ook eindelijk een gat van twee legs op het scorebord. Met een 14-darter pakte de oudste van de twee zelfs nog een break. Noppert kwam scorend even tekort, al wist hij wel meteen terug te breken. Toch brak dit scorend vermogen hem wel op: voor de onderbreking brak Van der Voort ‘The Freeze’ meteen terug, waardoor de stand op 7-3 kwam.

Opleving Noppert komt te laat

Noppert stond met de rug tegen de muur. De Fries liet echter zien dat hij een vechter is. Met een 17-darter won hij de eerste leg na de onderbreking, waarna hij met een 13-darter een break pakte. Een 14-darter in zijn eigen leg zorgde ervoor dat de achterstand werd verkleind tot 7-6. Met een 15-darter stopte Van der Voort de kleine opmars van Noppert. Beide mannen volgden dit met een 13-darter, waardoor Van der Voort kwam zo op matchpoint. Verder liet ‘The Dutch Destroyer’ het ook niet komen: met een 15-darter sleepte hij de laatste leg binnen. Voor de tweede keer in zijn carrière bereikte de Nederlander zo de kwartfinales van de Players Championship Finals.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Vincent van der Voort: 98.56 / 52.63%
Danny Noppert:
93.91 / 41.18%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *