Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort naar kwartfinales: ‘Ik mocht hem niet meer verliezen’

Vincent van der Voort bereikte woensdagavond sinds 2009 weer eens de kwartfinale van de World Matchplay. In de tweede ronde was de Nederlander met ruime cijfers te sterk voor Daryl Gurney, het werd 11-5. Na afloop sprak Arjan van der Giessen met hem.

Van der Voort begon ijzersterk aan de wedstrijd, hij won de eerste 5 legs van de partij. Uiteindelijk stond het na de tweede pauze al 8-2 en toen kon het in principe niet meer mist gaan. “Normaal gesproken als ik win, win ik meestal net aan. Dan bijt ik me vast in de wedstrijd, en dan win ik. Nu kwam ik 5-0 voor en dat maakte me eigenlijk nerveus, nu mag je hem eigenlijk niet meer verliezen. Dat krijg je dan over je heen, en dat was best lastig. Toen won hij twee legs en toen won ik er drie legs terug en bij 8-2 dacht ik een beetje rustig aan en afmaken.”

Het is sinds lange tijd dat Vincent van der Voort weer een goede prestatie neer zet op de World Matchplay. Zijn laatste major kwartfinale was tijdens het EK van 2019, toen was Gerwyn Price te sterk. Tijdens beide toernooien hoef je maar één wedstrijd op een dag te spelen, wat een enorm voordeel is voor de Nederlander. “Ik weet dat ik één wedstrijd op een dag speel, dat ik van iedereen kan winnen. Het is dat die Pro Tours te lang duren, zo’n dag, daar heeft mijn lijf vaak last van. Een wedstrijd op een dag moet normaal gesproken lukken, als ik maar goed aan een toernooi begin qua fysieke ongemakken. Ik voel me prima.”

Vincent van der Voort speelt vrijdagavond rond 21:45 zijn kwartfinale tegen de nummer 15 geplaatste Glen Durrant. Hij versloeg in de tweede ronde de wereldkampioen Peter Wright met 11-8.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van der Voort naar kwartfinales: ‘Ik mocht hem niet meer verliezen’