Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort laat kansen liggen en is uitgeschakeld

De middagsessie stond in het teken van de Nederlander Vincent van der Voort die speelde tegen de Noord-Ier: Daryl Gurney. Lees hier alles over de wedstrijd.

Vincent van der Voort had dit jaar al een keer gewonnen van de Noord-Ier op de World Matchplay en ging met vertrouwen de partij tegemoet. Niks bleek minder waar de eerste paar legs. Vincent van der Voort mistte vier pijlen om een leg te pakken. ‘Superchin’ strafte dit af door 125 uit te gooien en dubbel 10 raak te gooien. Een 2-0 voorsprong was een feit. Van der Voort hield zijn eigen leg, maar dat kunstje deed Gurney een leg later ook en dus was de eerste set voor ‘Superchin’.

Ook in de tweede set lieten beide mannen nog niet hun ‘A Game’ zien. Van der Voort ging door met het missen van dubbels en Gurney scoorde steeds minder. Na 3 breaks op rij pakte van der Voort op dubbel 10 set 2, nadat Gurney 2 pijlen mistte voor de set.

Gurney begon set 3 met 8 perfecte pijlen, maar mistte dubbel 12 op een millimeter. Eén dart later was de break wel een feit. Gurney verzilverde de break door de volgende leg te winnen in 17 darts. Beide mannen hielden hun eigen leg waardoor ook set drie weer tegen de darts in ging.

Het lukte ook in set 4 niet voor van der Voort om zijn niveau omhoog te krijgen. Gurney hield eenvoudig stand in zijn eigen legs en brak van der Voort in leg 4 met een mooie 120-finish om zo twee sets voor te komen tegen de Nederlander.

In set 5 ging het een stuk beter met de Nederlander, met name de scores schoten omhoog. Van der Voort plaatste een break bij 1-0 met een mooie 64-fninsh en won de set één leg later in 13 darts met 3-0 en bracht de stand terug tot 3-2.

Gurney begon goed aan set 6. Pakte de eerste leg in 15 darts en kwam 1-0 voor. Inmiddels was van der Voort scorend Gurney de baas. Zijn eigen legs was hij Gurney met gemak de baas en kwam op 1-1. Eén leg later mistte van der Voort één kans voor de break op tops. Gurney kwam 2-1 voor via dubbel 6 en was nog 1 leg verwijderd van de kwartfinale. Van der Voort startte de leg met 2 bouncers en Gurney leek te profiteren, maar mistte 6 pijlen voor de wedstrijd. Van der Voort kwam terug tot 2-2. Van der Voort kreeg in de beslissende leg één kans voor een zevende set maar mistte de bulls-eye. Gurney won met 4-2 en is voor de tweede keer in zijn carrière kwartfinalist op het WK.

Daryl Gurney: 93,65 / 32,56%
Vincent van der Voort: 94,81 / 47,83%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *