Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort niet opgewassen tegen sterke Gurney

Vincent van der Voort heeft op de Hungarian Darts Trophy met 6-2 verloren van Daryl Gurney. De Nederlander kwam er bij lange na niet aan te pas tegen de sterke Noord-Ier.

Een kans op revanche voor Vincent van der Voort: op het afgelopen WK verloor de Nederlander van Daryl Gurney, vandaag op de Hungarian Darts Trophy kon hij dat recht gaan zetten. Toch begon de wedstrijd niet zoals het plan vooraf was: VVDV miste één pijl vanaf 126 voor de break, waardoor Gurney alsnog zijn eigen leg hield. ‘Superchin’ sloeg daarna wel toe door met een 15-darter, waarna hij met een 17-darter zelfs al op 3-0 kwam. Een dramaleg volgde, maar dit keer pakte het wel in het voordeel uit voor de Nederlander. Hij miste meerdere pijlen op de dubbels, maar won de leg alsnog in 24 (!) pijlen.

Gurney herstelde snel en hield het gat op drie legs met een 13-darter. Van der Voort moest vol aan de bak en haakte langzaam aan met een leg in 14 pijlen, maar doordat Gurney sterk bleef op zijn eigen leg (14-darter) kon hij geen echte aanval plaatsen. Die aanval kwam er uiteindelijk ook niet, want leg acht was al meteen de laatste leg. Gurney vond een 12-darter en zette zo de kers op de taart. Een sterke wedstrijd van de Noord-Ier, een jammerlijke nederlaag voor de Nederlander.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 93.03 / 15.38%
Daryl Gurney: 99.51 / 46.15%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *