Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort probleemloos langs Menzies

Het WK is voor Vincent van der Voort zonder al te veel problemen begonnen. Tegen Menzies won hij alle sets: Luke Humphries is zijn volgende tegenstander.

In zijn vorige 15 WK’s verloor Vincent van der Voort maar één keer in de eerste ronde. Met dit in het achterhoofd zal de Nederlander met vertrouwen naar zijn duel met Cameron Menzies toegeleefd hebben. Dit vertrouwen was ook meteen zichtbaar in de eerste set: ‘The Dutch Destroyer’ had zijn topvorm naar het podium meegenomen. Met legs in 16, 14 en 13 pijlen gaf hij Menzies geen kans. De excentrieke Schot kwam na de eerste onderbreking met een 17-darter wel op het bord, maar hij zag Van der Voort snel weer langszij komen. VVDV wist met een 121-finish daarna een break te pakken: Menzies bleef verbijsterd achter. Hij kreeg nog de kans om terug te breken, maar na drie missers op dubbel 10 kreeg hij de deksel op zijn neus. Van der Voort kwam op 2-0.

Met een 19-darter opende de Nederlander de derde set ook met legwinst, maar daarna zakte hij even ver weg. Menzies gooide twee 14-darter en leek op weg naar setwinst, maar door vijf pijlen op de dubbels te missen verpeste hij dit voor zichzelf. Van der Voort profiteerde, waarna hij het in zijn eigen leg af kon maken. Met een 13-darter deed hij dit uitstekend. Na kerst wacht Luke Humphries.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Vincent van der Voort: 90.78 / 56.3%
Cameron Menzies: 88.31 / 20%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *