Van der Voort strand in het zicht van de haven na prachtige comeback

Vincent van der Voort mocht het zaterdagmiddag in de tweede ronde van de Players Championchip Finals opnemen tegen Ian White. Van der Voort, halve finalist in 2013, stond voor een zware taak om de man in vorm White te verslaan richting de derde ronde. Toch is de Players Championchip Finals niet het toernooi van Ian White die nimmer voorbij de kwartfinales kwam tijdens zijn vorige 11 deelnames.

White had de bull gewonnen en startte prima met 180. White mistte echter drie keer de dubbel 16 waarop Van der Voort hem direct brak in 18 darts. De tweede leg brak de Engelsman direct terug met een knappe 100 finish via twee keer tops. White pakte onbedreigd de derde leg in 17 darts voor de 2-1. Van der Voort mistte een 12 darter door 170 nét te missen waarop “The Diamand” in 14 darts de Nederlander brak en zo 3-1 voor kwam. Ian White ging steeds beter gooien en kwam door een 11 darter op 4-1. Aangezien de wedstrijd op baan 2 werd gespeeld was er geen pauze en konden de spelers gewoon verder gooien.
Van der Voort gooide een prima zesde leg en kwam in 13 darts terug tot 2-4. Van der Voort kon zijn niveau vast houden en brak White in 12 darts om terug te komen tot 3-4. De achtste leg kwam Van der Voort toch in de problemen maar zag White dubbel 15 missen voor een misschien wel definitieve break waarop de lange man uit Purmerend in 20 darts de stand gelijk trok tot 4-4.  Van der Voort mistte vervolgens 1 darts op dubbel 12 voor de break waarop White weer op voorsprong kwam in 16 darts en zo nog maar 1 leg nodig had voor de wedstrijd. Zonder dreiging behield Van der Voort zijn eigen leg in 18 darts waardoor een beslissende leg de wedstrijd zou beslissen.
Van der Voort startte die prima met een 180 en deed dat wederom in zijn derde beurt maar ziet White ook op 45 staan. Van der Voort mistte dubbel 11 voor een 12 darter en de wedstrijd waarop White met zijn laatste pijl dubbel acht raakte en met een luide brul de wedstrijd won met 6-5.

Gemiddeldes/finishpercentages;
White 94,20 / 46,15% (6/12)
Van der Voort 96,87 / 38,46% (5/13)

 

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenburg (PDC Europe)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Van der Voort strand in het zicht van de haven na prachtige comeback

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *