Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van der Voort, Suljovic, Wright en van Gerwen door naar de halve finales in Wenen

Op 1 September vonden in Wenen de kwartfinales plaats van het Austrian Darts Championship, lees hier meer.

Vincent van der Voort vs Cameron Menzies
Vincent mocht beginnen aan de wedstrijd en deed dit niet al te best, hij verloor de eerste leg met een 23 darter van Menzies, niet al te best dus. Dit was dus gelijk een break voor Menzies. De 2e leg was gelukkig al een stuk beter voor Vincent en brak Menzies gelijk weer terug met een 16 darter. Vervolgens zette Vincent zijn vorm voort en pakte de 3e leg met een 18 darter, 2-1 dus. En een goed scorende van der Voort zorgde hierna voor nog een break, een 14 darter voor ‘The Dutch Destroyer’. Het gemiddelde van beide spelers ging langzaam omhoog maar Vincent bleef steeds een stukje voor op Menzies en pakte dus weer zijn eigen leg met een 12 darter, met een 108 finish! Hierna pakte de Schot zich wel weer terug met een 18 darter, en verzilverde dus zijn eigen leg. Van der Voort had hierna weer een goeie leg, met een ‘set-up shot’ van 170 om dubbel 8 over te laten, een 15 darter voor de 5-2. Menzies zette hierna wel weer een goeie leg neer met een 15 darter en een 85 finish, dit betekende de 5-3. Daarna verzwakte Vincent in de volgende leg en zorgde voor een kostbare break voor Menzies, een 12 darter voor de Schot zorgde voor de 5-4. Maar deze break maakte niet uit voor ‘The Dutch Destroyer’ hij gooide in de laatste leg een 180 waardoor hij de wedstrijd kon afsluiten met een 15 darter en een 6-4 overwinning. Deze overwinning betekend zo goed als een plaats op het EK en de Grand Prix voor Vincent van der Voort. Van der Voort eindigde de wedstrijd met een 90.65 gemiddelde en een 40% dubbelpercentage, Menzies had een gemiddelde van 85.76 en een dubbelpercentage van 57.14%.

Mensur Suljovic vs Ian White
De publieksfavoriet was hierna aan de beurt in de 2e kwartfinale in Wenen. Maar het is de Engelsman die beter begint aan de wedstrijd en pakte daarom ook zijn eigen leg, 0-1 in 16 darts. Mensur pakte vervolgens ook zijn eigen leg om het gelijk te maken, hij deed dit in 13 darts. Ian White gooide hierna zijn eerste 180 en zorgde zo weer voor zijn eigen leg winst, 1-2 in 14 darts en een 67 finish voor ‘The Diamond’. Mensur deed hetzelfde terug en gooide zijn eerste 180 en zorgde zo ook voor een 14 darter, 2-2. In de 5e leg was White goed pijltjes aan het gooien en pakte zo een 11 darter met een 100 finish in 2 pijlen. Beide mannen stonden goed te gooien op dit moment in de wedstrijd, Mensur gooide een 13 darter waardoor het spel maar gelijk bleef, 3-3. Maar Suljovic produceerde een 16 darter in de 7e leg en zorgde zo voor een break in het voordeel van de Oostenrijker. White kon dit niet hebben en zorgde voor een 100 finish en een 10 darter om zo terug te breken. Het werd een tafeltenniswedstrijd want Suljovic zorgde voor weer een break in de 9e leg, 5-4. Dit was genoeg voor een overwinning tegen Ian White, want ‘The Gentle’ pakte de laatste leg op zijn favoriete dubbel 14. Hij mistte deze leg nog wel 5 match darts maar dat maakte niet uit want de Oostenrijker is door naar de halve finale tegen Vincent van der Voort. Suljovic had een gemiddelde van 98.76 en een dubbelpercentage van 42.86%, White had een gemiddelde van 95.98 en een dubbelpercentage van 66.67%.

Rowby-John Rodriguez vs Peter Wright
De tweede Oostenrijker was aan de beurt tegen Peter Wright in de 3e kwartfinale van de avond. Peter Wright begon niet goed maar gooide een 180 waardoor hij op het nippertje een break kon pakken in 20 darts Wright pakte de volgende leg ook, maar deze keer in 15 darts, 0-2. Een 180 zorgde in de volgende leg weer voor het houden van Rodriguez zijn eigen leg, hij deed dit in 16 darts. Rowby-John gooide in de volgende leg een 120 finish en brak zo Wright in de 4e leg, 2-2. Maar door een 180 pakte Wright de break weer af van Rodriguez in de 5e leg, in 15 darts voor de Schot, 3-3. ‘Snakebite’ verzilverde nu wel zijn break in 24 darts! Wat zorgde voor een 2-4 voorsprong. ‘Little John’ herpakte zichzelf wel en zorgde voor de 3-4, in 16 darts. Vervolgens pakte de Oostenrijker de break bij de horens door 90 uit te gooien op de bullseye, 4-4. Maar in de 9e leg verzwakte Rodriguez waardoor Peter Wright de break weer terug kon pakken in 13 darts, 4-5. Wright mist 2 match darts wat zo weer zorgde voor een break voor de Oostenrijker, 5-5. Hij mocht beginnen aan de laatste leg , maar dat bleek niet genoeg want Peter Wright wint de wedstrijd in 17 darts. Rodriguez gooide een gemiddelde van 82.90 en 55.56% op zijn dubbels, Wright gooide een 88.92 gemiddelde en een 38.46% dubbelpercentage. Nog niet de hoge standaard die we gewend waren bij Peter Wright, maar hij is wel door naar de halve finale.

Ricky Evans vs Michael van Gerwen


Van Gerwen mocht de kwartfinales afsluiten tegen Ricky Evans, hij begon met een 16 darter om zijn eigen leg te houden. In de 2e  leg gooide ‘Mighty Mike’ een 12 darter om zo de eerste break te winnen, met één 180 gegooid. Hierna verzilverde van Gerwen zijn eigen leg weer om zo op een 0-3 voorsprong te komen, hij deed dit door een 14 darter te gooien met één 171 score. Hij gooide hierna weer een geweldige leg wat resulteerde in een 14 darter met een 72 finish en ook nog een break voor de Nederlander, 0-4. Vervolgens gooit van Gerwen weer een 180 en zorgde zo voor een 0-5 voorsprong, dit deed hij weer in 14 darts. Uiteindelijk is het ook nog een Whitewash voor van Gerwen tegen de Engelsman, hij zorgde in de laatste leg nog voor een 15 darter wat resulteerde in een 0-6 overwinning. Dit bekent dus twee Nederlanders in de halve finales. Hij gooide een gemiddelde van 106.09 en was 66.67% op zijn dubbels! Dit te vergelijken met een mager gemiddelde van 89.37 voor Evans (en 0% op zijn dubbels want Van Gerwen liet hem maar 1 dart op de dubbel).

Halve finales:
Vincent van der Voort vs Mensur Suljovic
Peter Wright vs Michael van Gerwen

Image courtesy of FOTO: Lukas Charwat (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van der Voort, Suljovic, Wright en van Gerwen door naar de halve finales in Wenen