Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Van der Voort uitgeschakeld in Praag: Gilding te sterk

Vincent van der Voort heeft niet de finaledag van de Czech Darts Open kunnen halen in Praag. De Nederlander miste op belangrijke momenten de dubbels en werd met 6-2 verslagen door Andrew Gilding. Lees hier meer.

Dag twee van de Czech Darts Open begon meteen met een Nederlander in actie. Na een eenvoudige 6-1 zege op Jamie Hughes mocht Vincent van der Voort het zaterdagmiddag in Praag gaan opnemen tegen UK Open-kampioen Andrew Gilding.

Gilding begon de wedstrijd, maar het was Van der Voort die de eerste kans krijg voor de break. Echter werd er twee keer gemist op de dubbel, waardoor Gilding via dubbel 12 alsnog zijn eigen leg hield. Een leg later liep Van der Voort tegen de break aan, met twee 180’ers produceerde hij een 13-darter voor een 2-0 voorsprong. Deze break leek de Engelsman ook te verzilveren, maar miste vijf pijlen op dubbel 12. Van der Voort profiteerde en brak via tops terug naar 2-1. Ook Van der Voort kan de break niet verzilveren, Gilding antwoordde met een 64-finish en plaatste zo de derde break op een rij; 3-1.

Dit keer verzilverde ‘The Goldfinger’ de break wel, met een 16-darter werd het 4-1. In de zevende leg kreeg Van der Voort de kans om Gilding terug te breaken, maar miste vijf pijlen op de dubbel. Gilding kon hierdoor via dubbel 12 toch zijn eigen leg, waarna hij een leg later met een 16-darter de partij naar zich toe trok; 6-2.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Andrew Gilding: 91,38 / 38%
Vincent van der Voort: 83,02 / 18%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *