Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van der Voort verliest thriller tegen Durrant

Vrijdagavond stond de laatste kwartfinale van de World Matchplay op het programma, de Nederlandse Vincent van der Voort mocht het opnemen tegen de speler die als nummer 15 was geplaatst voor het toernooi, Glen Durrant.

Sterke start van der Voort

Het was de man uit Middlesbrough die aan de wedstrijd mocht beginnen, maar het was van der Voort die gelijk een break kon bemachtigen met een 16 darter nadat zijn tegenstander 1 pijl mistte op dubbel 9. Een re-break stond hierna wel op het scorebord nadat “Duzza” een 72 (T16-D12) finish wist te gooien. De break werd daarna weer in de schoot geworpen van de Nederlander, die door middel van 15 darter weer op voorsprong kwam. De reeks van breaks werd hierna ook verbroken door van der Voort die na 2 missers op de dubbel van Durrant in kon stappen voor een 71 finish. De leg voor de pauze en daarmee een break werd ook gepakt door “The Dutch Destroyer”, die zo met een 1-4 voorsprong de pauze in kon.

Durrant sluit aan

Het regende breaks ook na de pauze, eerst was het Durrant die een 14 darter gooide en deze werd vervolgd met nog een 14 darter van de Nederland voor de 2-5. Vervolgens hield Vincent wel zijn eigen leg waardoor een gat ontstond van 4 legs in het voordeel van de Nederlander. In leg 9 hield de Engelsman voor het eerst in de wedstrijd zijn eigen leg, dit deed hij in 18 darts. Voor de 2e pauze werd het gat nog kleiner gemaakt door Duzza, een 14 darter was namelijk genoeg om nog een break te bemachtigen voor de 4-6.

Van der Voort neemt weer de leiding

Na de pauze werd gelijk een belangrijke 95 finish benut door de man in het lichtblauw, waardoor Durrant weer zijn eigen leg niet hield. Deze keer werd de break ook verzilverd door de man uit Purmerend, waardoor er weer een gat ontstond van 4 legs. In leg 13 bleef er een pijlpunt van Durrant in het bord zitten waardoor die verwisselt moest worden, Duzza hield de focus vast en wist zijn eigen leg te houden in 18 darts. Van der Voort bleef weinig missen op de dubbels en dat zorgde er ook voor dat hij zijn eigen leg hield voor de 5-9 voorsprong. Een 98 finish was ook nog genoeg om vóór de pauze een break binnen te slepen voor de Nederlander, een 11 darter voor de 5-10.

Het blijft dicht bij elkaar

Na de pauze werd een pijl op de bull gemist door beide mannen voor een 121 finish, maar het was Durrant die hierna kon profiteren voor een break. Deze break werd wel een keer verzilverd door de Engelsman waardoor het gat weer werd verkleind naar 3 legs. Vervolgens was het wel Vincent die tops wist te raken om zo zijn eigen leg wist te houden voor de 7-11. Een cruciale 108 finish (T19-19-D16) betekende een legwinst voor Durrant, terwijl “VvdV” stond te wachten op 56. Van der Voort verloor uiteindelijk deze sessie wel met 3-2, maar de laatste leg was nog wel voor hem, een 15 darter voor de 8-12.

Nagelbijten bij beide mannen

Uit de pauze kwam Durrant goed uit de startblokken todat hij bij de dubbels aankwam, beide mannen mistten bij elkaar 14 pijlen op de dubbel, maar het was de Engelsman die via de ‘madhouse’ de leg binnen wist te slepen. Weer gingen beide mannen meervoudig missen op de dubbel en weer was het Durrant die kon profiteren voor de 10-12. Het missen van dubbels werd ook door de Nederlander in 25e leg vervolgd, waardoor Durrant zijn eigen leg weer kon houden. Er kwam eindelijk een einde aan de nachtmerrie, van der Voort gooide een 14 darter. 6 perfecte pijlen voor Durrant leidde al snel voor een legwinst in zijn voordeel, een 10 darter voor de 12-13. Leg 26 en 27 gingen gewoon met de pijlen mee waardoor de stand kwam te staan op 13-14. Hierna volgde een belangrijke break voor Durrant, nadat van der Voort 2 pijlen wist te missen op de dubbel kon Durrant inlopen voor de 14-14. Een 92 finish op de bullseye voor Durrant betekende dat hij nog maar 1 leg verwijderd was van de overwinning.

Verlenging is nodig

De wedstrijd ging ook nog de verlenging in want van der Voort wist zijn eigen leg te houden. Durrant begon met een ijzersterke 15 darter om zo zijn eigen leg te houden, maar het was van der Voort die daar weer een schepje bovenop deed, een 14 darter voor de 16-16. Een 115 finish werd uitgegooid door Duzza terwijl van der Voort stond te wachten op 36, 17-16. Deze finish bleek uiteindelijk ook de genadeklap, een 15 darter voor de Engelsman betekende voor hem het ticket voor de halve finales.

Statistieken

Glen Durrant
Gemiddelde: 95,21
Finishpercentage: 35% (18/51)
180’ers: 7

Vincent van der Voort:
Gemiddelde: 93,79
Finishpercentage: 31% (16/51)
180’ers: 8

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *