Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Vincent van der Voort

Van der Voort vloert Aspinall na achterstand

Ook Vincent van der Voort heeft de volgende ronde van de World Series of Darts Finals behaald. Op een succesvolle Nederlandse avond rekende hij af met Nathan Aspinall.

In Engeland is hij dankzij zijn walk-on al een publiekslieveling, voor eigen publiek is Vincent van der Voort dat nog veel meer. Het kon zo dus een mooi avondje worden voor ‘The Dutch Destroyer’, alleen had hij met Nathan Aspinall wel een in bloedvorm-verkerende tegenstander getroffen. Dit was in leg één echter niet te zien: hij miste vier pijlen op de dubbels. Van der Voort miste er echter ook drie, waardoor de leg alsnog naar de Engelsman ging. Met een 16-darter werd het ook 2-0, weer miste Van der Voort een dubbel.

Aspinall komt er niet aan te pas

Van der Voort moest aan de bak en met een 13-darter liet hij zien dit ook te doen. Met een 14-darter brak hij daarna ook meteen terug, al had hij hier wel twee missers van Aspinall op de dubbels voor nodig. Een 16-darter volgde en de voorsprong in de onderbreking was een feit. De pauze deed hem niet slecht: met een 14-darter kwam hij vliegend terug en brak hij Aspinall. Door dit op te volgen met een 18-darter kwam hij op matchpoint. Aspinall mocht nog één leg pakken, maar daarna werd het Nederlandse feestje doorgezet. Ook Van der Voort won zijn wedstrijd, hij treft op zaterdag Jonny Clayton.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Vincent van der Voort: 93.34 / 37.5%
Nathan Aspinall: 91.6 / 27.27%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *