Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jitse van der Wal

Van der Wal maakt Euro Tour-debuut, Perez schrijft geschiedenis

Vandaag stonden de kwalificaties op het programma voor Euro Tour 3 en 4. Jitse van der Wal dwong kwalificatie af voor Euro Tour 3, terwijl ook Richard Veenstra en Jeffrey Sparidaans succes hadden. Luke Littler pakte zijn ticket bij Euro Tour 4. Lees hier meer.

Euro Tour 3

Luke Littler was een van de verrassende namen die zich niet kwalificeerde voor deze Euro Tour. De Engelsman verloor kansloos van Jitse van der Wal. De jonge Nederlander versloeg in de finaleronde Adam-Smith Neale die onderweg overigens een 9-darter gooide. Ook Richard Veenstra plaatste zich voor de Euro Tour in Riesa. Een naam die tegenviel was onder meer Kim Huybrechts. De Belg verloor beide keren snel en begin erg matig aan het nieuwe seizoen. Ook ‘good old’ Simon Whitlock maakt zijn terugkeer op de Euro Tour. Hij won in een last leg decider van Jeffrey Sparidaans. Mervyn King lijkt ook weer iets terug te hebben van zijn vorm. Hij plaatst zich na 1,5 jaar weer eens voor een Euro Tour.

Euro Tour 4

Bij deze Euro Tour Qualifier lukte het Luke Littler wel om zich te kwalificeren. Hij versloeg onder meer Whitlock, die ook een 9-darter tegen hem gooide en won uiteindelijk drie last leg deciders van achtereenvolgens: Whitlock, van Trijp en White. Ook Sparidaans plaatste zich. Hij versloeg Steve Beaton in een spannende pot. Historie ook voor de Filipijnen, Christian Perez is de eerste Filipijn ooit op een Euro Tour. Na zijn goede optreden van gisteren lijkt de Aziaat klaar voor een succesvol jaar bij de PDC.

Voor de Nederlanders viel het wat tegen met slechts drie plaatsingen. Onder meer Jelle Klaasen heeft het erg zwaar met zijn terugkeer naar de PDC. Ook Vincent van der Voort stelde wederom teleur.

Uitslagen

European tour Qualifier 3 (Riesa, Duitsland)
Mike de Decker 6-2 Lee Evans
Callan Rydz 6-3 Boris Krcmar
Mervyn King 6-3 Dom Taylor
Ritchie Edhouse 6-4 Dylan Slevin
Jitse van der Wal 6-5 Adam Smith-Neale
Owen Bates 6-2 Stephen Burton
Simon Whitlock 6-5 Jeffrey Sparidaans
Cameron Menzies 6-1 Patrick Geeraets
William O’Connor 6-2 Rhys Griffin
Richard Veenstra 6-3 Graham Hall

European Tour Qualifier 4 (Sindelfingen, Duitsland)
Keane Barry 6-1 Adam Smith-Neale
Callan Rydz 6-4 Darren Beveridge
Luke Littler 6-5 Ian White
Martin Lukeman 6-5 Karel Sedlacek
Ritchie Edhouse 6-4 Alan Soutar
Jeffrey Sparidaans 6-5 Steve Beaton
Mickey Mansell 6-3 Haupai Puha
Stephen Burton 6-5 Matthew Dennant
Scott Williams 6-5 James Hurrell
Christian Perez 6-4 Niels Zonneveld

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *