Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jules van Dongen - North American Championship 2023

Van Dongen grijpt eerste CDC-titel, Spellman neemt leiding over

Jules van Dongen heeft zijn eerste CDC-titel te pakken. De Nederlandse-Amerikaan zette zijn goede vorm om in een zege, terwijl ook Alex Spellman een titel greep.

CDC Tour 4

Jules van Dongen liet afgelopen week op de Pro Tour al zien de goede vorm te pakken te hebben. In de Verenigde Staten liet hij dit iedereen ook weten: met een gemiddelde van 114.38 keerde hij met een knal terug bij de CDC. Ook Leonard Gates moest er daarna aan geloven: ‘Soulger’ stond na het eerste weekend bovenaan de ranglijst maar verloor met 5-3 van Van Dongen.

Jacob Taylor en Alex Spellman vlogen er bij de laatste 16 uit, waardoor het veld zich opende. Van Dongen vocht zich zonder al te grote problemen naar de halve finales, terwijl ook Danny Lauby zijn goede vorm etaleerde. Lauby rekende in de halve finale af met een sterk spelende Jeff Springer (7-4), terwijl Van Dongen te sterk was voor de Canadees Jake Macmillan (7-2). In de finale was het ‘The Dutch Dragon’ die meteen het initiatief greep. Legs in 15, 15, 13 en 18 pijlen bezorgden hem al snel een 4-1 voorsprong, waarna hij Lauby nooit echt meer liet terugkomen. Mede dankzij een 11-darter greep hij de zege: voor Van Dongen is het zijn eerste titel bij de CDC.

CDC Tour 5

Een toernooi later liep het een stuk minder voor de Nederlandse-Amerikaan: Jake Womack was bij de laatste 32 met 5-3 te sterk. Ook Jacob Taylor vloog er in deze ronde uit, waardoor zijn positie als beste Canadees onder druk kwam te staan. Jim Long haalde namelijk de kwartfinale, terwijl David Cameron doorstootte tot de finale. Danny Lauby leek ook weer ver te komen, maar in de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in Alex Spellman.

Spellman, die de afgelopen twee jaar steeds meer indruk maakt, zag dat Leonard Gates in de halve finale verloor van Cameron. De Amerikaan wist hierdoor al dat hij de leiding in het klassement ging overnemen, maar had zijn zinnen ook op de titel gezet. Met een 10-darter begon hij fantastisch in de finale, waarna hij zijn voorsprong snel naar 4-0 uitbreidde. Vanaf een stand van 6-1 kwam Cameron nog een beetje terug, maar uiteindelijk was het toch Spellman die zijn tweede titel van het jaar greep.

Uitslagen

CDC Tour 4
Kwartfinales
Danny Lauby 6-5 Dave Fatum
Jeff Springer 6-2 Sylvain Bourdeau
Jules van Dongen 6-1 Keith Way
Jake Macmillan 6-4 Roger Carter

Halve Finales
Danny Lauby 7-4 Jeff Springer
Jules van Dongen 7-2 Jake Macmillan

Finale
Jules van Dongen 7-4 Danny Lauby

CDC Tour 5
Kwartfinales
Danny Lauby 6-4 Elliot Milk
Alex Spellman 6-1 Jim Long
Leonard Gates 6-3 Gary Mawson
David Cameron 6-5 Larry Butler

Halve Finales
Alex Spellman 7-2 Danny Lauby
David Cameron 7-2 Leonard Gates

Finale
Alex Spellman 7-4 David Cameron

Stand

Door zijn tweede titel heeft Alex Spellman stevig de leiding in handen genomen. Leonard Gates heeft plek twee in handen, terwijl de strijd om het Canadese WK-ticket een spannende beloofd te worden.

  1. Alex Spellman 50 USA
  2. Leonard Gates 40 USA
  3. Jake Womack 34 USA
  4. Danny Lauby 30 USA
  5. David Cameron 28 CAN
  6. Jacob Taylor 28 CAN
  7. Jim Long 26 CAN
  8. J.T. Davis 22 USA
Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *