Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jules van Dongen - German Darts Open 2023

Van Dongen verslaat Noppert en bereikt eerste finaledag Euro Tour

Danny Noppert en Gian van Veen zijn uitgeschakeld op de German Darts Championship. Jules van Dongen versloeg Noppert om zijn allereerste finaledag op een European Tour te bereiken. Lees hier meer.

Zaterdagmiddag stonden de eerste 8 tweede ronde partijen op het programma, waarbij drie Nederlanders in actie kwamen en de Nederlandse Amerikaan Jules van Dongen.

Nieuwe mijlpaal voor Van Dongen

In de derde partij van de middagsessie zagen we de nummer 12 geplaatste Danny Noppert het opnemen tegen Jules van Dongen, die hard op weg is naar zijn debuut op het PDC WK. Vrijdagmiddag had de Amerikaan weinig moeite met Patrik Kovacs, de Hongaar werd met 6-2 verslagen.

Het was Van Dongen die geweldig van start ging, met finishes van o.a. 108 en 86 won de Amerikaan de eerste drie legs en zo stond er een gemiddelde van maar liefst 112 op het scorebord! In de vierde leg kreeg Noppert zijn eerste pijlen op de dubbel en raakte tops om zijn eigen leg in 17 pijlen te houden. In de leg die daarop volgde kreeg Noppert twee pijlen om de break ongedaan te maken, maar miste. Van Dongen raakte dubbel 4 wel en hield zijn voorsprong van drie legs; 4-1.

Daarna gingen er twee legs met de darts mee. Bij een stand van 5-2 kreeg Noppert één kans om in de wedstrijd te blijven, maar tops werd gemist voor een 64-finish. Van Dongen bleef koel, raakte tops wel om zo met 6-2 te winnen en voor het eerst de laatste 16 van een Euro Tour te bereiken. Hij WK komt dichter en dichterbij!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jules van Dongen: 101,32 / 50%
Danny Noppert: 100,73 / 33,33%

Van Veen onderuit

Gian van Veen is het eerder op de zaterdagmiddag niet gelukt om de finaledag te bereiken van de German Darts Championship. Van Veen begon nog sterk tegen voormalig wereldkampioen Rob Cross door een 2-0 en 4-2 voorsprong te pakken. In leg 7 kreeg de Nederlander drie pijlen op tops om een tweede break te plaatsen, maar deze kans werd niet benut. Cross hield via dubbel 14 zijn eigen leg, waarna hij in 11 en 13 pijlen voor het eerst op voorsprong kwam; 5-4. Van Veen dwong wel een beslissende leg af, maar daarin produceerde ‘Voltage’ een 14-darter voor een 6-5 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 98,96 / 50%
Gian van Veen: 92,40 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *