Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode bereikt finaledag met whitewash op Kurz

Dirk van Duijvenbode is de tweede Nederlander die doorgedrongen is tot de finaledag van de International Darts Open in Riesa. Van Duijvenbode had geen enkele moeite met Nico Kurz, het werd 6-0! Lees er hier meer over.

Het was Nico Kurz die de partij mocht beginnen, maar met een 180’er in de eerste leg wist Dirk van Duijvenbode met een 16-darter meteen te breaken. Van Duijvenbode wist de break in de tweede leg knap te verzilveren dankzij een 132-finish via de bull. In de derde leg kreeg de Duitser zijn eerste twee pijlen op de dubbel, maar werden gemist. Van Duijvenbode profiteerde en brak via dubbel 14 voor de tweede keer. Ook deze leg wist ‘Aubergenius’ eenvoudig te verzilveren, via dubbel 16 werd het 4-0.

Een leg later gooide Kurz twee keer een score van 60, wat hem uiteindelijk de leg koste. Van Duijvenbode brak opnieuw en kwam zo op matchpoint. Het lukte Kurz uiteindelijk niet om een leg te pakken, met de tweede 13-darter van de wedstrijd zorgde Van Duijvenbode voor de tweede whitewash van het toernooi!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 100,20 / 60%
Nico Kurz: 82,97 / 0%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *