Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode bereikt kwartfinales in Amsterdam

Dirk van Duijvenbode is de eerste speler door naar de kwartfinales van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. In de tweede ronde werd er met 6-3 afgerekend met Gary Anderson. Lees hier meer.

Gary Anderson mocht de allereerste partij van de avond aftrappen. Qua scores begon Anderson erg goed, maar miste twee keer op de dubbel. Dit gaf Dirk van Duijvenbode meteen de mogelijkheid om te breaken en deed dat. Met een 14-darter kwam de Nederlander op een 1-0 voorsprong. Van Duijvenbode produceerde ook een 14-darter in zijn eigen leg, waardoor de break werd verzilverd. Toch zette Anderson een tandje bij. Door een 18-darter te gooien hield hij zijn eigen leg, waarna hij Van Duijvenbode met een 13-darter brak voor 2-2. Anderson behield daarna ook zijn eigen leg, in 15 darts kwam de Schot voor het eerst op voorsprong.

In leg 6 kwam ‘Aubergenius’ weer op gelijke hoogte met een knappe 72-finish voor 3-3. In leg 7 miste Anderson 4 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Nadat Van Duijvenbode de eerste keer 25 niet wist uit te gooien, lukte dit bij de tweede keer wel en had daarmee weer de break in handen; 4-3. Een 16-darter zorgde ervoor dat de Nederlander de break verzilverde en op matchpoint kwam; 5-3. Het leek erop dat Anderson zijn eigen leg nu wel ging houden, maar miste opnieuw op de dubbels. Dubbel 16 werd vier keer gemist, waardoor Van Duijvenbode met zijn tweede 72-finish de wedstrijd naar zich toe trok; 6-3!

Van Duijvenbode mag hij zondagmiddag in de kwartfinales opnemen tegen de winnaar van Dimitri van den Bergh tegen Ryan Joyce.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 92,63 / 42,9%
Gary Anderson: 90,76 / 20%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *