Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode bereikt laatste 16 na 3-0 achterstand

Dirk van Duijvenbode is de eerste speler door naar de laatste 16 van het PDC WK! Na een 3-0 achterstand tegen Ross Smith wist de Nederlander alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Lees hier meer.

Smith op voorsprong

Het was Dirk van Duijvenbode die de eerste partij van de derde ronde mocht beginnen. Van Duijvenbode begon sterk door zijn eigen leg te houden met een 100-finish. Ross Smith antwoordde goed, want hij kwam met een 107-finish op 1-1. In de de derde leg plaatste Smith de eerste break van de partij via dubbel 8, nadat Van Duijvenbode een 74-finish miste op tops. In de vierde leg produceerde Van Duijvenbode de eerste 180’er van de wedstrijd, maar het was Smith die de eerste set pakte. Met een 17-darter kwam de Engelsman op een 1-0 voorsprong in sets.

Smith verdubbelt voorsprong

Na een korte pauze begon Smith aan de tweede set. Van Duijvenbode kreeg meteen breakkansen, maar miste 4 pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Smith zijn eigen leg toch nog houden. Een leg later hield de Nederlander eenvoudig zijn eigen leg, in 16 darts werd het 1-1. Legs 3 en 4 gingen ook met de darts mee, waardoor er een vijfde leg aan te pas moest komen. In de beslissende leg begon Van Duijvenbode met een 180’er, maar antwoordde die score met een beurt van slechts 40. Hierdoor kwam Smith in de buurt van de Nederlander en pakte uiteindelijk met een 120-finish alsnog de set en leidde zo met 2-0 in sets!

Smith op matchpoint

Na de tweede pauze begon Van Duijvenbode aan de derde set. Met zijn derde maximale score en het gooien van dubbel 16 hield hij zijn eigen leg in 14 darts. In de derde leg was ‘Aubergenius’ niet uit in 15 darts, waardoor Smith weer een kans kreeg op de break. Een 121-finish werd gemist, waardoor Van Duijvenbode alsnog via dubbel 14 zijn eigen leg hield. In de vierde leg kreeg Van Duijvenbode de kans op de set, maar een 142-finish werd net gemist op tops. Hierdoor kwam Smith opnieuw langszij en moest er een beslissende leg komen. In de beslissende leg gaf een score van 43 van de Nederlander de beslissing. Smith ging er over heen met een 171-score en kwam via dubbel 9 op een 3-0 voorsprong!

Smith mocht aan de vierde set beginnen, maar werd voor de eerste keer gebroken door de Nederlander. Smith miste drie pijlen op de dubbel, waarna Van Duijvenbode via dubbel 18 brak. Een leg later verzilverde hij de break in 14 darts en kwam zo 2-0 voor in de set. In de derde leg kreeg Van Duijvenbode de eerste drie setdarts, maar die werden allemaal gemist. Hierdoor kon Smith via dubbel 16 toch nog zijn eigen leg houden. Een leg later produceerde Van Duijvenbode scores van 180 en 177 om op 8 uit te komen. Opnieuw miste hij drie setdarts, waardoor Smith via dubbel 12 terugbrak naar 2-2. Voor de derde keer in de wedstrijd moest er een beslissende leg komen. Dit keer was Van Duijvenbode de gelukkige. Met zijn vijfde maximale score en een 57-finish kwam de Nederlander op het scorebord; 3-1. Smith miste in de beslissende leg een single 16 voor een 66-finish om naar tops te mogen voor de wedstrijd.

Van Duijvenbode wint alsnog

Na de pauze begon Van Duijvenbode aan de vijfde set, maar kreeg meteen breakkansen tegen. Smith miste twee pijlen op de dubbel voor een 72-finish, waarna Van Duijvenbode via dubbel 8 op een 1-0 voorsprong kwam. In de tweede leg van de partij brak Van Duijvenbode naar een 2-0 voorsprong via dubbel 16, nadat Smith een 82-finish miste op tops. Een leg later maakte de Nederlander het meteen af, met een 50-finish kwam de Nederlander helemaal terug tot 3-2 in sets.

Een belangrijke zesde set volgde. Zou het 3-3 in sets worden of toch een 4-2 overwinning voor ‘The Smudger’? De spanning was meteen te zien in de eerste leg. Beide heren misten enorm veel pijlen op de dubbel, maar uiteindelijk hield Smith toch zijn eigen leg door dubbel 1 te gooien. Van Duijvenbode antwoordde wel goed, want met een 13-darter kwam hij langszij. In de derde leg zorgde Van Duijvenbode voor de broodnodige break. Met twee 180’ers brak hij in 13 darts naar 2-1. Met zijn derde 13-darter op een rij zorgde Van Duijvenbode voor een 3-3 tussenstand.

Van Duijvenbode mocht de zevende set starten en deed dat in 15 darts voor een 1-0 voorsprong. Smith antwoordde goed, hij hield met een hele belangrijke 126-finish toch zijn eigen leg. Van Duijvenbode bleef koel en kwam in 16 darts op matchpoint. In de vierde leg maakte de Nederlander het gelijk af, via dubbel 6 plaatste Van Duijvenbode zich net als vorig jaar voor de laatste 16. Van Duijvenbode wint de laatste 4 sets na een 3-0 achterstand!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 91,71 / 32,7%
Ross Smith: 85,7 / 28,3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *